Ranchi: Eyaletteki birkaç üniversite, Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Konseyi (NAAC) değerlendirmesini iyileştirmek ve ardından devlet kurumlarının finansmanını iyileştirmek için 2023’te.
Şu anda Ranchi Üniversitesi (RU) B++, Vinoba Bhave Üniversitesi (VBU) ve Central University Jharkhand B olarak, Kolhan Üniversitesi, Jharkhand Rai Enstitüsü ve Sidhu Kanho Murmu Üniversitesi ise C olarak derecelendirilmiştir.
Bir NAAC ekibi, kurumu müfredat, öğretim, araştırma, altyapı, öğrenci gelişimi, liderlik ve en iyi uygulamalar dahil olmak üzere çeşitli parametreler açısından değerlendirmek üzere 23-25 Ocak tarihleri arasında Kolhan Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversite şimdi ziyaretin sonuçlarını bekliyor.
Bu arada Hazaribag merkezli VBU, eğitim raporunu Ocak ayının ilk haftasında NAAC’a sundu. NAAC koordinatörü Bhagwan Singh NAAC, Şubat ayının ilk haftası boyunca çevrimiçi bir öğrenci memnuniyeti anketi yürütüyor. Ardından, NAAC ekibi, akran ekibin üniversitenin yerinde değerlendirilmesi için gönderileceği tarihi belirleyecektir.”
VBU, değerlendirmesini iyileştirmek için çeşitli değerlere dayalı konuların eklenmesine ek olarak, Ulusal Eğitim Politikasının (YEP) uygulanması, kız ve erkek çocuklar için yurtlar ve spor tesisleri inşa edilmesi de dahil olmak üzere çeşitli adımlar attı.
Sidho Kanho Murmu Üniversitesi öğretim üyesi Sanjay Kumar Singh, “Daha iyi bir not almayı umuyoruz. Üniversite son aylarda yeterince bina ve derslik inşa etti ve ofis otomasyonu üzerinde çalışıyor.”
RU Şansölye Yardımcısı Ajit Kumar Sinha, kurumunun yıllık kalite güvence raporunu 24 Ocak’ta NAAC’a sundu. Bu adım, bir sonraki akreditasyon döngüsü için zorunludur. NAAC akreditasyonu, Rashtriya Uchhya Siksha Abhiyan altında üniversite finansmanının temelidir.