Eski Baroda Ranji Kaptanı Narayan Satham Öldü | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara: Eski Baroda Ranji takım kaptanı Narayan Satham Pazar öğleden sonra şehirdeki evinde kalp yetmezliğinden öldü. Aniden bilincini kaybedince ailesi onu özel bir hastaneye kaldırdı. Ancak doktorlar ölüme götürüldüğünü açıkladı.
Eski bir çok yönlü olan Satham 73 yaşındaydı. Oğlu Jay ve eşi Vaijanti tarafından hayatta kaldı. Emekli olduktan sonra bile, birkaç ay öncesine kadar Sangramsinh Cricket Academy’de kriketle uğraştı ve gençlere koçluk yaptı.
“Satham çok tutkulu bir sporcuydu ve kriket camiası onun kaybını hissedecek. Sadece bir hafta önce onunla Vadodara’da kriketin gelişimi hakkında konuştum ve ayrıca sağlığını da sordum. Kasabadaki birçok kriket oyuncusuyla ilgilendi. Baroda Cricket Association (BCA) Başkanı Pranav Amin, “kriket standartlarının iyileştirilmesine yardımcı oldu” dedi.
“Onun zamansız ölümünü beklemiyordum. Satham, okul günlerimden beri bana yakındı ve beni kriket oyuncusu yapmama vesile oldu. Hindistan kriket takımının eski teknik direktörü Anshuman Gaekwad, “Disiplinli bir sporcu olarak sahada ve saha dışında her zaman zorlukların üstesinden geldi” dedi.
Satham birkaç yıl önce kalp ameliyatı geçirdi ama hızla iyileşti ve akademide düzenli olarak kriket oyuncularına koçluk yaptı. Ranji’yi 1967-1968 Ranji Trophy turnuvasında Baroda için ilk kez yaptı ve birinci sınıf kariyeri yaklaşık 18 yıl sürdü. Satham, oynadığı 84 birinci sınıf maçta 193 kaleyi aldı ve 3.119 tur attı. Eski Hintli kaleci Kiran More, Satham’ın ölümünü duyunca şok olduğunu söyledi. More, “O benim gurum olduğu için benim için kişisel bir kayıp” dedi.
“Birkaç yıl boyunca BCA’nın günlük kurulunun bir parçasıydı. Ama bir ofiste oturmak yerine kriket sahasında vakit geçirmeyi ve gençlere koçluk yapmayı severdi. BCA Başkan Yardımcısı Sheetal Mehta, Satham enerji doluydu ve her zaman şehirdeki kriket standartlarını iyileştirmenin yollarından bahsediyordu.
BCA kriket geliştirme komitesinin başkanı olarak da iki görevi olan Satham, kraliyet oğlu Samarjitsinh Gaekwad ve BCA başkanı Pranav Amin’in dernek seçimlerinde birlikte yer alacaklarını açıklamasının ardından Cumartesi günü Mehta’yı tebrik etmişti.
BCA’nın medya komitesi başkanı Satyajit Gaekwad, Satham’ın kendisine hem sahada hem de saha dışında önemli dersler veren gurusu olduğunu söyledi. Satham’ın kalıntıları Pazartesi günü saat 10:00’da Khaswadi krematoryumunda yakılacak.