Eğitim Bakanlığı, öğrenci sağlığının dijital haritasını çıkarmayı planlıyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member
Ranchi: Arogya Noktaları (sağlık habercileri) 10 ilçedeki seçilmiş hükümet ve devlet destekli okullarda artık okul sağlığı oturumlarıyla ilgili raporlarını bir uygulama eyalet eğitim bakanlığı pilot projenin bir parçası olarak söyledi.
Okul Sağlığı Sağlık Programı (SHWP) kapsamında Kasım ayı itibarıyla başlatılan Arogya Doot girişimi 19 ilçede 11.593 okulu kapsarken, 24.186 öğretmen sağlık habercisi olarak seçildi. Bu öğretmenler, haberci olarak hizmet etmeleri için her biri VI ila XII sınıflarından iki öğrenci – bir erkek ve bir kız – seçer. Ayrıca okulda özellikle öğrencilerin sağlığı ve refahı için her hafta fazladan bir ders verilmektedir. Bu haberciler, farkındalık seansına liderlik etmek için bir şapka ve beyaz bir tişört giyerler.
SHWP, Eyalet Eğitim Departmanı ve Ayushman Bharat altındaki Jharkhand Sağlık Misyonu’nun ortak girişimidir. Sadece öğretmenlerden oluşan Arogya Doots, öğrencilerin sağlık durumlarını değerlendirdikten sonra raporları göndermek için uygulama tabanlı raporlamayı kullanacak.
Resmi verilere göre, devlet ve devlet destekli okullarda ve sağlık bilinçlendirme seanslarında VI ile XII. sınıflardan 21.94.106 öğrenci bulunmaktadır. İlk aşamada, Ranchi bölgesindeki 20 okul, sağlık programları hakkında bilgi sağlayan bir dijital uygulamaya bağlanacak.
Doktor ÖmerProgramın devlet kaynak sorumlusu, “Arogya Doot’lar sağlık taramaları yapan ve öğrencilere sağlıklı bir yaşam tarzını nasıl sürdüreceklerini öğreten kişilerdir. Diğer öğrencilerin ergen sağlığı sorunlarından haberdar olmalarını, hastalıkları önlemelerini ve zamanında önleyici ve iyileştirici bakım almalarını sağlamaktan sorumludurlar. “Öğrenciler el yıkama ve dezenfekte etme gibi farklı etkinliklere ve uygulamalı derslere maruz kalıyorlar. Sınıf arkadaşlarının akademik sıkıntıları ve diğer sorunları hakkında bilgi sahibi olmak ve ardından öğretmenlerine ve velilerine bilgi vermek her habercinin sorumluluğundadır.”
Bölgenin ek program yetkilisi Kaushal Kishor, “DSİP tabanlı uygulamanın deneme uygulaması Ranchi, Bokaro, Latehar, Pakud, Hazaribagh, Sahebganj, Ramgarh, Gumla, Lohardaga ve West Singhbhum dahil olmak üzere 10 bölgede gerçekleştirilecek. Okul sağlığı ve refahı oturumlarının izlenmesi için dijital bir uygulama geliştirilmiştir. Öğrencilerin sağlığının anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Uygulama, mesajlaşma oturumları hakkında bilgi toplayacak ve güncelleyecektir. Bu dijital uygulama, Arogya Doots, müdürler ve devlet kaynak kişisi tarafından benimsenecektir.”
“Bu program kapsamında, Center for Catalysing Change (C3) planlama, izleme, raporlama, kılavuzlar oluşturma ve çeşitli eğitim oturumlarının yanı sıra eyalet genelinde okul düzeyinde uygulama konularında teknik destek sağlıyor.”