Edu Min, eyaletin devlet okullarında şeflerin ücretlerini ikiye katladığını söylüyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member
Ranchi: Eğitim Bakanı jagarnath mahto Çarşamba günü, devlet okulu aşçılarının ücretlerini ikiye katlayacağını duyurdu.
Karar, Jharkhand Pradesh Vidyalaya Rasoiya ile yapılan görüşmede alındı. Sanyojika Adhyaksh Sangh ve devlet okullarında çalışan 78.000’den fazla aşçıya ve 49.000’den fazla sanyojikaya fayda sağlaması muhtemel olan Jharkhand Rajya Vidyalaya Rasoiya Sangh. Rasoiya (aşçılar) ve sanyojika’ya da yılda iki elbise verilir. Ayrıca rasoiya ve sanyojika, eyalet hükümetinden hayat sigortası ve emeklilik maaşı alıyor.
“Eyalet hükümeti aşçılara ayda 2.000 Rs sağlayacak. Ayrıca aşçılara tahıl tahsis edilecek ve öğretmenlere benzer bir yardım sandığı kurulacak” dedi.
Bu artıştan önce, aşçılar Birlik Hükümetinden ayda 600 Rs ve Eyalet Hükümetinden ayda 400 Rs alıyordu. Devletin fondaki payı 1.400 Rs’ye yükselecek ve toplam miktar ayda 2.000 Rs’ye ulaşacak.
29 Temmuz’dan 27 Eylül’e kadar Jharkhand Pradesh Vidyalaya Rasoiya, Sanyojika Adhyaksh Sangh bir protesto düzenledi. Jharkhand Pradesh Vidyalaya Rasoiya eyalet başkanı Ajit Prajapati, Sanyojika Adhyaksh Sangh şunları söyledi: “Eyaletin her yerinden sanyojika ve rasoiya ajite oldu ve ücretlerde artış, işlerinin düzenli hale getirilmesi, emeklilikte emekli maaşı sağlanması ve yılda iki elbise teslimatı. Ancak eğitim bakanının olumlu notu onları uzun bir mücadeleden sonra rahatlattı.”
Rajya Vidyalaya Rasoiya’nın Jharkhands eyalet başkanı Sangh Anita Devi“Aşçıların kadrolu hale getirilmesini ve departman çalışanı olarak sınıflandırılmasını talep ettik. Aşçılara ayrıca 12 aylık bir ücret ödenmesi garanti edilmelidir. Emekli şeflere devlet tarafından emekli maaşı ödenmelidir. 5 bin 5 bin ve iki yeni elbise getirilmeli” dedi. Bunun ışığında eğitim bakanı taleplerimizin karşılanacağına dair güvence verdi.”