E S’bhum Eğitim Bölümü Ews Sertifikası Doğrulamasını Başlatın | Ranchi haberleri

MarMe

New member
Jamshedpur: Doğu Singbhum Bölgesi Eğitim Departmanı, eğitim hakkı kapsamında İngilizce eğitim veren 50’den fazla özel okula kabul için Ekonomik Olarak Zayıf Bölüm (EWS) kategorisine ait başvuru sahipleri tarafından sunulan belgelerin doğrulanmasını başlattı (RTE) Eylem.
RTE hükümlerine göre, yıllık geliri 72.000 Rs’ye kadar olan ebeveynlerin koğuşları ücretsiz ve zorunlu kabul için uygundur.

E S'bhum eğitim departmanı EWS sertifika doğrulamasını başlattı

E S'bhum eğitim departmanı EWS sertifika doğrulamasını başlattı

“2023-24 akademik oturumu için kendilerine ayrılan 2.171 kontenjana EWS adaylarından 1.650’den fazla başvuru aldık. Gerçek başvuru sahiplerinin kabul edildiğinden emin olmak için sunulan belgeleri inceleyeceğiz. Bölge eğitim sorumlusu (DEO) Nirmala Barelia Pazartesi günü yaptığı açıklamada, süreci Şubat ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
Eğitim Dairesi, adaylardan başvuru formuyla birlikte adayın anne babasının gelir tablosunu ve hem anne babanın hem de çocuğun Aadhar kartını sunmalarını istedi.
“Birçok varlıklı ebeveynin, çocuklarının kotaya dahil edilmesi için sahte kazanç sertifikaları verme ihtimali var. Yönetim, gelir belgelerini doğrulamakta haklıdır,” dedi RTE aktivisti Umesh Kumar.
Eğitim bölümünün RTE hücresi. Kazanma Sertifikalarını incelenmek üzere Daire Ofisine (CO) gönderecektir. CO, uygun adayların isimlerini temize çıkaracak ve listeyi kabul için okullara iletecektir.
“Geçmiş yıllardan farklı olarak, okulların belgelerin doğrulanması konusunda endişelenmesine gerek yok. St Mary’s English School, Bistupur sözcüsü AK Pandey, “Bölge eğitim departmanı doğrulamayı yapıyor ve onaylanan listeyi bize gönderiyor” dedi.
Genel kategori adayları için okuluna kayıtların bittiğini, ancak EWS çocukları için Mart ayında başlayacağını da sözlerine ekledi.
Umesh Kumar, “EWS adaylarının tüm özel okullarda kabulünün Mart ayında başlayacağını” yineledi, Umesh Kumar, “RTE kategorisine kabul için başvuru formları çok sayıda sunuldu. Bunun nedeni, artan yasa farkındalığı olabilir. hedef gruplar arasında.Covid-19 öncesi yılda yaklaşık 800 başvuru yapılıyordu.”
Bir satıcı olan Kadma’da ikamet eden 40 yaşındaki Kaushal Kumar, koğuşunun DBMS English School anaokuluna kabul edilebilmesi için belge doğrulama sürecinin tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.