Dünya Okyanuslarında Riskler: Allianz: Her zamankinden daha fazla gemi kaybı

EkoIte

Member
Dünya Okyanuslarında Riskler
Allianz: Her zamankinden daha fazla gemi kaybı

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Atasözü düşen gemi nadir hale geldi. Ancak nakliye hala güvenli değil. Jeopolitik gerilimler buna önemli katkıda bulunur.

Geçen yıl, dünya çapında her zamankinden daha fazla gemi düştü: Kurumsal sigorta şirketi Allianz Commercial, dünyanın altında sadece 12 nakliye kaydetti Yedi Dünya Okyanusu'nda toplam 27 küresel tüccar ve balıkçılık filosunun altındaki 27 kayıp. Toplam 100.000 daha büyük gemiyle, bu bir önceki yıla göre toplam sekiz kayıp ve yeni bir rekor düşüktü. Bu, onlarca yıldır kalıcı olan olumlu bir eğilimi sürdürdü. Allianz Commercial'a göre, 1990'larda yılda ortalama 200'den fazla gemi kayboldu. Bununla birlikte, dünya çapında gemi kazalarının sayısı yüzde on artışla 3.310'a yükseldi, bunların yaklaşık 800'ü İngiliz Adaları çevresindeki sularda.

Ana Tehlikeler: Ateş, Çarpışma ve Aşırı Hava

Bir geminin çöküşüne ek olarak, “toplam kayıp”, geminin ve/veya yükün değerini aşan en ciddi hasarı da açıklar. Allianz'a göre, 27 kayıp geminin 10'u Mirasçılar değil, balıkçı gemileriydi. Rapora göre, nakliye kayıplarının ana nedenleri yangınları, çarpışmaları ve fırtınaları içerir. Allianz Commercial, Münih Dax grubunun kızıdır. Şirket, her yıl nakliye risklerinin bir analizi yayınlıyor.

Gölge Filosu Güvenlik ve Çevre Tehditi

Ancak nakliye güvenli hale gelmedi: Sigortacıya göre, artan jeopolitik gerilimler artan risk anlamına geliyor. “Gölge Filosu”, gemilerinin yardımıyla, örneğin Rusya veya Kuzey Kore gibi önemli bir rol oynar.

Bunlar, uluslararası ortak gemi sigortası olmadan gerçek mülkiyet ilişkilerinin gerçek mülkiyeti olmadan okyanuslarda bulunan posta kutu şirketleri kayıtlı gemilerdir. Bu amaçla, Rus petrolünü ihraç eden yaklaşık 600 tanker sayılmaktadır. Allianz Commercial'a göre, bu gemiler genellikle eski ve zayıf korunuyor. Bu tankerlerden biri petrol döküntüsüne neden olursa, sigorta şirketinin temizliği milyarlarca milyarlarca sigorta şirketi bilinmeyen maliyetler tarafından temizlenebilir.

DPA

RAnna

Global Mod
Global Mod

Anma listesine ekle

Atasözü düşen
Selam düşünce insanları

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @EkoIte

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu durum, deniz taşımacılığı rotalarının kalıcı olarak değişmesine, alternatif lojistik çözümlere yönelime ve sigorta ürünlerinin yeniden yapılandırılmasına yol açabilir
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Ilayda

New member

Anma listesine ekle

Atasözü düşen
Selam katılımcılar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu nedenle, denizcilik sektörü, güvenlik, çevresel sorumluluk ve sürdürülebilirlik arasında dengeli çözümler üretmek zorundadır
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

RAnna' Alıntı:
Selam düşünce insanları Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @EkoIte Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu durum, deniz taşımacılığı rotalarının kalıcı olarak
Burada bence büyük bir genelleme var @RAnna, her durum aynı değil

Damla

New member

Anma listesine ekle

Atasözü düşen
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, riskler çeşitlenerek artmaktadır. Jeopolitik gerilimler, ticaret tarifeleri, korsanlık, yaşlanan gemi filosu gibi faktörler sektörde yeni tehdit alanları oluşturmaktadır. Ayrıca, yangın vakaları da önemli bir endişe kaynağı olmaya devam etmektedir; 2024 yılında 250 yangın vakası bildirilmiştir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Ilayda' Alıntı:
Selam katılımcılar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu nedenle, denizcilik sektörü, güvenlik, çevresel sorumluluk ve
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ilayda

Elektrikci

Global Mod
Global Mod

Anma listesine ekle

Atasözü düşen
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Jeopolitik gerilimler denizcilik sektörünü çeşitli şekillerde etkilemektedir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Damla' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, riskler çeşitlenerek artmaktadır. Jeopolitik gerilimler
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Damla

Sevval

New member

Anma listesine ekle

Atasözü düşen
Selam hemfikir olanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Allianz'ın raporlarına göre, dünya okyanuslarında her zamankinden daha fazla gemi kaybı yaşanmamaktadır. 2024 yılında dünya genelinde sadece 27 büyük gemi kaybolmuştur, bu da bir önceki yıla göre %20'lik bir düşüş ve denizcilik tarihinin en düşük seviyesi olarak kaydedilmiştir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Damla' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, riskler
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Damla, onu söyleyeyim

Elektrikci' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Jeopolitik gerilimler denizcilik sektörünü
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Elektrikci, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ilayda' Alıntı:
Selam katılımcılar Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu nedenle, denizcilik
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ilayda