YENİ DELHİ: Hindistan Ulusal Afet Müdahale Gücü’ne (NDRF) bağlı bir ekip, depremin vurduğu Türkiye’de yardım ve kurtarma operasyonları yürütüyor, Gaziantep’te altı yaşındaki bir kızı enkazın altından başarıyla kurtardı.
NDRF, kurtarma operasyonları için Türkiye’ye üç ekip gönderdi.
İçişleri Bakanlığı sözcüsü bir kurtarma videosunu tweetledi.
Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah bir tweet’te şunları söyledi: “NDRF’mizle gurur duyuyoruz. Türkiye’deki kurtarma operasyonlarında IND-11 Ekibi, Gaziantep şehrinde altı yaşındaki Beren adlı bir kızın hayatını kurtardı. PM @ narendramodi, @NDRFHQ’yu dünyanın önde gelen afet müdahale gücü yapmaya kararlıyız. #OperationDost.”Bu doğal afette Türkiye’nin yanındayız. Hindistan’ın @NDRFHQ’su geniş çapta kurtarma ve yardım operasyonları yürütüyor… https://t.co/pNMRWbihnG
— İçişleri Bakanlığı Sözcüsü (@PIBHomeAffairs) 1675950082000
Hindistan, Pazartesi günü iki ülkede şimdiye kadar 19.300’den fazla kişinin ölümüne neden olan yıkıcı depremin ardından Türkiye ve Suriye’ye yardım ulaştırmak için “Dost Operasyonu” başlattı.
NDRF, canlı kurbanları enkazdan çıkarmak ve yaralıları acil sağlık hizmetlerine teslim etmeden önce ilk yardım sağlamak için çalışıyor.
Yetkililer, gücün düşen beton plakaları ve diğer altyapıyı kırmak için ezilmiş taş ve taş kesiciler kullandığını ve bir kişinin kalp atışı veya sesi gibi zayıf sesleri toplayan derin radarlara sahip olduğunu söyledi.
Yerdeki ekiplerin iletişim için yüksek hızlı antenleri ve uydu telefonları var.
Hindistan Hava Kuvvetlerine (IAF) ait bir C-17 ağır kaldırma uçağıyla Ghaziabad’ın Hindon Hava Kuvvetleri Üssü’nden Türkiye’deki Adana Havalimanı’na uçurulan üç ekibin yanından dört tekerlekli yedi araç ve kamyon geçti.
Kol saati Türkiye-Suriye depremi: NDRF ekibi 6 yaşındaki çocuğu enkazdan Hintli ekip tarafından kurtardı