Doc: Doc, Modern Omurga Cerrahisinden Sonra Ağrısız Hareket Ediyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member

BOKARO: Bokaro Genel Hastanesi (BGH), vertebral kırığı olan 51 yaşındaki bir hastaya son teknoloji vertebral gövde stentleme (stentoplasti) işlemini başarıyla uygulayan ülkedeki birkaç hastaneden biri olma kilometre taşına ulaştı . Hasta aynı zamanda BGH’de doktordu.
“Stentoplasti, omurga gövdesine bir stentin yerleştirildiği ve ardından bir çimento infüzyonunun yapıldığı, spinal çimento büyütme evrimindeki bir sonraki adımı temsil eder. İlerleyici çökme gösteren akut ağrılı vertebral kırıklar için etkili bir tedavidir” dedi. Anand Kumarekibiyle operasyonu yöneten beyin cerrahı.
Dr. Aninda Mandal, bir düşüşün ardından D12 omurundaki kompresyon kırığına bağlı şiddetli sırt ağrısı ile başvurdu. Mandal, “Ameliyatım 1 Şubat’ta gerçekleşti. İki gün sonra taburcu oldum ama 50 gün müşahede altında tutuldum. Şimdi oldukça normalim. Ameliyat yaklaşık 3 saat sürdü.”
Dr. Anand, “Minimal invaziv bir prosedür. Hastalar ameliyat günü oturabilirler. İmplant tedarikçisi johnson ve Johnson, bunun stentoplastinin kullanılmaya başlanmasından bu yana ülkede, özellikle doğu Hindistan’da gerçekleştirilen bu tür üçüncü operasyon olduğunu iddia etti.
Stentoplastide, çökmüş omurun içine genişleyebilir bir titanyum kafes yerleştirilir. Kafes içeriden genişler, çöken kemiği kaldırır ve yüksekliği eski haline getirir. Stentler içeride kalır. Son olarak vertebra gövdesi ve stentler kemik çimentosu ile doldurulur.