Dist Sağlık Müdürlüğü aşı isteyen bir mektup gönderdi | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member
Varanasi: Covid tehdidine karşı koymak için, toplum sağlığı hizmeti birkaç aydır durdurulan Covid-19 aşısının teslimatı için eyalet hükümetine aşı talep eden mektubu gönderdi.
Sandeep Chowdhary, “Covid-19 aşısı Ekim ayından bu yana ilçeye sunulmadı” dedi ve Kovid-19 enfeksiyonunun son aylarda ilçede neredeyse sona erdiğini ve ardından insanların dikkatsizce aşılanmaya başladığını sözlerine ekledi. . Covid aşısının ihtiyati dozu ile ilgili.
CMO, “Eyalet hükümetinin son Covid tavsiyesini takiben, insanlar ihtiyati dozu almakla yeniden ilgileniyor, ardından aşı isteyen mektup eyalet düzeyine gönderildi” dedi. ihtiyati dozların (booster dozların) uygulanması açısından eyalette 33. sırada.
CMO, insanların Asha çalışanları tarafından aşı olmaya motive edildiğini söyledi ve ANM kendi alanlarında. İlçe hastaneleri ile toplum ve birinci basamak sağlık merkezlerinde seanslar düzenleyerek ilçenin Kovid’e karşı sürekli olarak aşılandığını söyleyen Bozkurt, rapel dozları uygulayacak tesisin tüm aşılama merkezlerinde mevcut olduğunu iddia etti.
CMO, tüm bölge hastanelerinde Covid yardım masasının/ateş masasının etkinleştirilmesi için talimatların verildiğini söyledi. Hastanelere gelen tüm hasta ve refakatçilerinin termal taraması yapılacak. Sosyal mesafe, el dezenfektanı ve maske kullanımı gibi Covid protokolüne sıkı sıkıya uyulması talep edildi. Tüm devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde de geçerli olacak.
Memur, enfeksiyonu önleme tanıtım materyallerinin Covid yardım masasında sergilenmesi için talimatların da verildiğini söyledi. Biyomedikal atıkların biyomedikal atıklarla ilgili tüm patoloji, diş cerrahi, tanı merkezleri ve özel hastanelerde uygulanacak kurallara göre bertarafı sağlanmalıdır. Ayushman Bharatdedi.