Dışlanan MSU öğrencisi Banaras Hindu Üniversitesi’ne altın verdi | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
VADODARA: Güzel sanatlar öğrencisi Kundan Kumar MahatoGeçen Mayıs ayında kampüste ciddi tartışmalara yol açan ‘saldırgan’ çizimleri nedeniyle MS Üniversitesi tarafından uzaklaştırma cezasına çarptırılan, Banaras Hindu Üniversitesi (BHU) tarafından altın madalya ile ödüllendirildi.
bu MSÜ Hindu tanrıçaları şeklinde oyulmuş kadınlara yönelik cinsel saldırıyla ilgili makalelerin gazete kupürlerini kullanarak sanat eserine yanıt olarak Mahato’ya karşı zorlayıcı bir adım atmıştı. Ekim ayında, Mahato’nun görevine iade edilmesi için dilekçe vermesinin ardından Gujarat Yüksek Mahkemesi MSU’ya tebligat bile gönderdi.
Mahato, BHU’nun 12 Aralık’ta düzenlenen 102. Toplantısında altın madalya aldı.
“Bir üniversitenin beni hak eden bir öğrenci olarak altın madalya ile ödüllendirirken, başka bir üniversitenin beni okuldan atması çok ironik.” Mahato2017’den 2021’e kadar BHU Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi olan TOI’ye anlattı.
“Altın madalyayı bölümümdeki dört yıllık lisans eğitimim sırasında aldığım için aldım” diyen Mahato, 2021’de heykel alanında yüksek lisans yapmak için katıldığı MSU’da gereksiz yere bir tartışmanın içine çekildiğini sözlerine ekledi. çabalamak BHU’da doktora çalışmalarını tamamladı.
Mahato, sağcı taraftarların sanat eserlerini protesto etmesinden sonra ortaya çıkan bir soruşturma komisyonunun raporuna dayanarak görevden alındı.
MSU, 13 Mayıs’ta kendisine gönderilen bir mektupta Mahato’ya, programın eylem nedeni bildirimine karşı son bir açıklama yapmamasının yanı sıra soruşturma komitesinin raporuyla birlikte itirafından dolayı suçlu bulunduğunu bildirdi. Mahato da polis tarafından tutuklandı ve daha sonra kefaletle serbest bırakıldı. Danışmanı Hitesh Gupta, öğrencinin dışlanmadan önce kişisel olarak dinlenmediğini ileri sürmüştür.
Mahato, “Altın madalyanın kendisi, çalışkan bir öğrenci olduğumun kanıtı ve BHU’daki öğretmenlerim, bir sanatçı olarak kariyerimde mükemmel olmam için beni şekillendirdiler. Beni altına dönüştürdüler. Ancak Baroda’da gördüğüm muamele korkunçtu,” diye şikayet etti Mahato. MSU Soruşturma Komisyonu’nun bu yıl haziran ayında RTI aracılığıyla talep ettiği yazı ve raporu da reddedilen .
Mahato, MSU yetkililerine kendisini eski durumuna getirmesi için defalarca çağrıda bulundu. Sadece öğrenci değil, ülkenin her yerinden önde gelen sanatçılar da Padma Shri kazananları Baroda’daki üniversite yetkililerini sağcı grupları kızdıran öğrenciyi serbest bırakma kararlarını yeniden gözden geçirmeye çağırdı.
Emektar Baroda merkezli sanatçı Jyoti Bhatt ayrıca öğrenciyi desteklemek için ortaya çıkmış ve üniversite yetkililerini öğrenciye davasını savunması için adil bir şans vermeye teşvik etmiştir. Mayıs ayında üniversitenin rektörüne yazdığı mektupta Bhatt ürettiği sanat eserlerinin kendisine ne müstehcen ne de sakıncalı göründüğünü ve müstehcen olarak etiketlenemeyeceğini söylemişti.
Mahato, BHU’daki öğretmenlerinin hala adını gereksiz tartışmalardan temizlemeye çalıştığını söyledi.