Vadodara: Salı gecesi beş saatlik bir operasyonun ardından orman yönetimi ortaya çıktı Bodeli Chhota Udepur’dan taluka yetişkin bir dişi leopar yakaladı. Kedi, yakın zamanda bir leoparın iki çocuğu öldürdüğü köylerin üç kilometrelik yarıçapındaki Amalpura köyünde görüldü.
“Şimdi bunun iki çocuğu öldüren leopar olup olmadığını belirlemeye çalışıyoruz. Büyük kedi Halol’daki barınağımıza getirildi. Ekibimizden önümüzdeki birkaç gün boyunca Bodeli köylerinde kafes tutmasını istedim,” dedi Vadodara Circle Orman Koruyucusu Dr. Anshuman Sharma.
Bir Amalpura sakini olan Kastu Rathwa, leoparı ilk olarak Salı günü sabah 11.00 civarında gördü.
“Sahada çalışırken bana çok yaklaştı. Koştum ve yardım istedim, ardından bazı köylüler kurtarmaya koştu. Leopar daha sonra yakındaki bir tarlada kayboldu,” dedi Rathwa TOI’ye.
Bunun üzerine çevredekiler, hemen olay yerine gelen orman korucularını aradı.
Yerel nüfusa zarar vermemesi veya kaçmaması için leoparın sakinleştirilmesi gerekiyordu.
Sharma, “Yakaladığımız leoparın pug işaretlerini topladıklarımızla eşleştiriyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içinde saldırılar durursa, kurtarılan leoparın iki çocuğu öldüren leoparla aynı olduğunu söyleyebiliriz.” Bodeli’de taluka, Dhorivav ve Muldhar köyünde bir leoparın iki çocuğu öldürmesinin ardından son birkaç gündür kenarda yaşıyor, birçok ebeveyn büyük kedi saldırılarından korktukları için çocuklarını okula göndermeyi bıraktı.