‘dijital metroloji eğitimi için bilgi ortaklığı’ | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member
Varanasi: Hindistan Teknoloji Enstitüsü (BHU) Varanasi ve Tüketici İşleri Bakanlığı (DoCA), Tüketici İşleri, Gıda ve Kamu Dağıtımı Bakanlığı (MoCA), Birliğin huzurunda “Dijital Metroloji için Bilgi Ortaklığı” için bir Mutabakat Zaptı imzaladı Bakan Piyush Goyal, geçtiğimiz günlerde Yeni Delhi’deki Ulusal Tüketici Günü etkinliğinde Vigyan Bhawan’da.
Araştırma ve Geliştirme Dekanı Prof. Vikash Kumar Dubey, bu işbirliğinin IIT (BHU) ile MoCA arasında aktif bir koordinasyon çağını başlattığını söyledi. Bakanlık ile yapılan bilgi ortaklığının, ülkede pazarlanan çeşitli tüketim malları ve ürünlerinde doğru ve tutarlı elektronik ölçüm ve enstrümantasyon için dijital metroloji araştırma ve geliştirme, eğitim ve öğretim için bir platform sağlayacağını da sözlerine ekledi.
IIT(BHU), kurcalamaya dayanıklı araçlar için insan gücü eğitiminin yanı sıra geliştirme, entegrasyon ve teknoloji genişletme projeleri yoluyla tüketim malları ve ürünlerine yenilikçi, en son teknolojileri ve küresel standartları getirmesi için DoCA’yı destekleyecektir.
Ayrıca, bu Mutabakat Zaptı kapsamında, IIT’nin (BHU) hükümet yetkililerini eğitmek için yönetici eğitim programları sağlayacağını söyledi. yasal ülke genelinde metroloji memurları ve ayrıca Hindistan Yasal Metroloji Enstitüsü (IILM), Ranchi ile bağlantılıdır. Bu ortaklık aynı zamanda dijital metrolojide fakülte geliştirme programlarına sahip olacak. Ortaklık kapsamında geliştirilmekte olan özel tesisler, son teknoloji araştırma ve geliştirme için hükümet ve özel sponsorlu projeleri çekecek. Ayrıca, bu ortaklık aracılığıyla, endüstriyel müşavirlikler altyapı gelişimine yardımcı olacaktır.
Ona göre, hareket IIT (BHU) Varanasi ve DoCA arasındaki işbirliği ruhunu güçlendirecek. Tüketim mallarında ve ürün tesliminde doğru ölçüm ve enstrümantasyondaki teknik yenilik, ülkenin büyümesi ve gelişmesi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır. IIT (BHU), tüketim mallarında dijital metroloji uyumluluğu ve uygulaması için mutlak minimum standartlar hakkında el kitaplarının/literatürlerin/vaka incelemelerinin hazırlanmasını destekler. Yasal metroloji standartları ayrıca UG ve PG programlarının müfredatına çeşitli temel ve disiplinler arası seviyelerde dahil edilecektir.
Profesör Dubey, Mutabakat Zaptı’nın dijital metrolojideki son teknoloji elektroniği Hindistan tüketim mallarına ve küresel standartlara getirmeye yönelik yöntemleri ve yaklaşımları geliştireceğini söyledi. Bu dernek, akaryakıt istasyonlarında veya gaz sayaçlarında veya enerji sayaçlarında ve hatta dijital tartı makinelerinde kullanılan elektronik ölçüm ve enstrümantasyon sistemleri aracılığıyla Tüketici İşleri Bakanlığı’nın kamu dağıtım sistemine adalet ve şeffaflık getirmesine yardımcı olacak. Günlük olarak Hint vatandaşı.
IIT (BHU) Varanasi’de, 18’den fazla departmanında ve birden fazla araştırma grubunda mevcut olan disiplinler arası uzmanlık, bu bilgi ortaklığının başarısının belkemiğidir. Bu ortaklık kapsamında, hem IIT (BHU) Varanasi hem de DoCA, bireysel bir tüketicinin en küçük seviyesinde tutarlı ölçüm ve ürün teslimatının karşılaştığı önemli yasal metroloji sorunlarını çözmek için el ele vereceklerini de sözlerine ekledi.