Devlet okullarında dil öğretimini teşvik etme çabaları | Ranchi haberleri

MarMe

New member

Ranchi: Ranchi bölgesindeki devlet okulları artık birinci dönemde I’den V’e kadar olan öğrenciler için dil dersleri vermek zorunda kalacak.
İlçe eğitim görevlisi, ilçedeki tüm devlet okullarının müdürlerine, Okul Eğitimi ve Okuryazarlık Dairesi’nin temel okuma yazma ve aritmetik programının bir parçası olarak ilk dönemde 50 dakikalık dil eğitimi verilmesini sağlamaları talimatını verdi (FLN). Eğitim bölümü de okullara özel dil kitapları sağladı.
tarafından ortaklaşa yürütülen FLN, Jharkhand Eğitim Projesi Kurulu ve Room to Road adlı kar amacı gütmeyen bir proje, Jharkhand’daki 50 devlet okulunda uygulanacak. 50 okuldan 30’u Ranchi’de ve 20’si Bokaro’da. Programın bir parçası olarak, öğrenciler ayrıca çocuk dostu bir kütüphaneye 45 dakikalık erişim hakkına sahip olurlar.
Kemal MishraRoom to Read’in program yetkilisi, şunları söyledi: “Erken yaştaki öğrencilerin bir öğrenme alışkanlığı oluşturması gerekir. Öğrenmeye ve kendi kendini yöneten öğreniciler olmaya teşvik edilmelidirler. Bunun için ilgilerini geliştirmek gerekir.
Bu nedenle, çocuklar için okuma odalarında (kütüphanelerde) anlamalarını kolaylaştırmak için çok fazla metin içermeyen ve daha fazla resim içeren ilgi çekici kitaplar ve çalışma materyalleri oluşturduk. Kitabı çalışmak için eve de götürebilirler.”
Kitaplar, öğrencilerin daha çekici olması ve dikkatlerini çekmesi için farklı renklerde öğrencilere sunulmaktadır. Hikayeler, şiirler ve diğer kavramlardan oluşan renk kodlu kitap genç öğrencilere yöneliktir.
Ranchi’deki Kantatoli Lisesi Müdürü Betul Sudhram, “Kitapların farklı renkleri öğrencileri cezbediyor ve kitaplardaki resim sayısının artması içeriği anlamalarını kolaylaştıracak.