Dekarbonizasyon: Klingbeil “Yeşil Çelik” ile iş için savaşmak istiyor

EkoIte

Member
Kararsızlaştırma
Klingbeil “Yeşil Çelik” ile iş için savaşmak istiyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

İki çelik işinin yeşil dönüşümü durdu. ArcelorMittal'in bir kararı belirsizlik yaratır. SPD patronu Klingbeil bir öneri yapıyor.

SPD Başkanı Lars Klingbeil, Almanya'daki çelik endüstrisinin “yeşil” dönüşümü için işlerin korunmasına kararlıdır. Cottbus'taki SPD Brandenburg taraf partisi konferansında Federal Maliye Bakanı, “Almanya'daki her sanayi işyeri için savaşıyoruz” dedi. “Şimdi çözüm bulalım.” Bunu yapmak için Federal Ekonomi Bakanı Katherina Reiche'yi (CDU) katılmaya çağırdı.

ArcelorMittal Europe Perşembe günü, Bremen ve Eisenhüttenstadt'taki düz çelik işlerini kömür yakmadan iklim üretimine değiştirmek için planların verileceğini duyurdu. Piyasa durumu ve CO2 azaltılmış çelik üretiminin ekonomisinin eksikliği nedeniyle yatırımlar devam edemedi. Grup ayrıca devlet finansmanını da kullanmıyor.

SPD patronu “Green Steel” için perspektif istiyor

Alman Basın Ajansı'ndan Klingbeil, “Almanya'da” yeşil çelik “için bir perspektif göstermek zorunda,” dedi. “Almanya'nın güçlü endüstriyel yeri olmasını istiyoruz. Şimdi, örneğin, soru ne kadar süredir devam ettiği, nasıl yorumlandıkları ve geçiş seçenekleri olup olmadığı ortaya çıkıyor. “Yeşil çelik” daha fazla iklim dostu üretime dönüşümdür.

SPD taraf partisi konferansının kenarında Klingbeil ve Brandenburg Başbakanı Dietmar Woidke, Dirk Vogeler Eisenhüttenstadt'taki ArcelorMittal Eserler Konseyi Başkanıyla konuştu. SPD lideri, Çalışma Konseyi'ne atıfta bulunarak: “Eisenhüttenstadt için tehdit etmiyor, Bremen'de daha kritik. Ama şimdi arkanıza yaslanamıyoruz.” “Orada savaşmamızı istiyorum.”

SPD patronu zirveyi önerir

Klingbeil, bir tür çelik zirveye – Rich'e düzleştirildi – aradı. Yetkili, “Önce tüm aktörleri bir masaya götürme talebi ile Ekonomik İşler Bakanı'na yaklaştım” dedi. “Bunu Maliye Bakanı olarak da desteklemek istiyorum.” Federal Ekonomi Bakanlığı ArcelorMittal kararından pişman olmuş ve henüz hiçbir devlet fonunun akmadığına dikkat çekmiştir.

DPA