Dav Devlet Okulu: Kara köpekbalığı tehdidi Dhanbad Okulu’nu kapattı | Ranchi haberleri

MarMe

New member

DHANBAD: Sindri tabanlı DAV devlet okulu Okulun yönetim kurulunun Salı günü yaptığı açıklamaya göre, okul bahçesine yerel bir kabile grubu tarafından tecavüz edildiği iddiasıyla devam eden çatışmayla ilgili öğrenci güvenliği endişeleri nedeniyle son 11 gündür kapalı kaldı.
Öte yandan, kabile grubunun üyeleri – Siddhu-Kanhu Seva Dal – zeminin uzun süredir dini ve kültürel faaliyetlerine mekan olduğunu belirtti. Sarna dini bayraklarını yere koyarken, okul yönetim kurulu, söz konusu arazinin artık kapalı olan yönetim kurulu tarafından okula tahsis edildiğine dair belgeleri gerekçe göstererek harekete itiraz etti. Sindri oyun alanı için gübre tesisi.
Gübre fabrikası tarafından okula arazi verildi: müdür
İlginç bir şekilde, Ağustos 2019’da Ulusal Çocuk Haklarının Korunması Komisyonu (NCPCR) ayrıca Dhanbad bölge yönetimine oyun alanının etrafına bir sınır duvarı dikmesi konusunda okul yönetimine yardımcı olması talimatını vermişti.
Bir öğrencinin velisi, 2023 yılının Şubat ayının ortalarında Jharkhand Yüksek Mahkemesine okul çocuklarının güvenliğini ve öğrencilerin güvenliği için oyun alanının çitle çevrilmesi talimatını talep eden bir dilekçe verdi.
Pazartesi (dün) yapılması planlanan duruşma teknik nedenlerle iptal edildi.
TOI’ye konuşan okul müdürü Ashutosh Kumar, “Arsa, gübre fabrikasının yönetimi tarafından 1994 yılında okula tahsis edildi. Ancak, bazı kişiler son beş yıldır bir kabile platformunu yüzdürerek burayı fethetmeye çalışıyorlar. orası onların mülkü.dini-kültürel yeri. 13 Şubat’ta Sarna bayrakları çektiklerine ve 16 Şubat’ta orada bir etkinlik düzenleyeceklerine dair bilgi aldığımda, uygun önlemleri almak için Dhanbad Komiser Yardımcısı (DC) Sandeep Singh’e haber verdim. yapma.”
“Şaşırtıcı bir şekilde ilçe yönetiminin onayı ile Adivasi Baha Milan festivali düzenlendi. 23 Şubat’ta yerde yatan plastik bardak, içki şişesi ve kullanılmış yaprak levhalarla ilgili tekrar DC’ye bilgi verdim. Söz konusu grup otobüslerimizin de geçişine izin verdi. 25 Şubat’ta yine idareye başvurarak yardım istedim ama nafile” dedi.
“Jharia çemberi memuru Rampravesh Kushwaha, DC’nin talimatıyla olay yerini ziyaret etti ancak bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı” diye ekledi.
Savunmasını mahkemeye sunan veli Umesh Goswami şunları söyledi: “Yerlerde içki şişeleri görünce önce konuyu müdürle görüştüm. Sonra güvenlik nedeniyle kızımın okula gitmesini engelledim. “
“Hem yerel düzeyde hem de merkez ofis düzeyinde okul yönetim kuruluna ve ilçe yönetim kuruluna şikayette bulundum ve sonunda hiçbir yanıt alamayınca Yargıtay’a taşındım” dedi.
Jharia Circle Memuru Kushwaha, olay yerini ziyaret ettiğini ve Baliapur Polis Karakolu yetkililerine bölgeyi boşaltmalarını emrettiğini söyledi.
Sandeep Singh, TOI’nin tekrarlanan aramalarına ve mesajlarına cevap vermedi.