Çocukların iyiliği için ebeveynler bir insan zinciri oluşturur | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara: Eyalet hükümetine yönelik protestoların ve küçük çocuklar tarafından Hindistan Başbakanı ve Başyargıcına imzalanan kartpostalların yazılmasının ardından, Vadodara’daki ebeveynler, 1. Sınıfa kabul için yaş sınırını gevşetme taleplerini zorlamak için Pazar günü bir insan zinciri oluşturdu.
Kamatibaug Bahçesi’ndeki bir protesto sırasında, siyah kurdeleler takan ebeveynler, eyalet hükümetinin çocukların birinci sınıfa kaydolabileceği yaş olarak altıyı belirleyecek şekilde yaş sınırı politikasını gevşetmesi gerektiğini söyledi.
Poliçeye ilişkin tebligat şirket tarafından yayınlanmış olmasına rağmen bunu söylediler. devlet eğitim departmanı Ocak 2020’de Covid-19 salgını nedeniyle ilçe milli eğitim müdürlüklerine ve diğer devlet eğitim dairesi müdürlüklerine yaygın olarak dağıtılmadı.
Eyalet hükümeti jantri oranlarındaki artışın uygulanmasını erteleyip yeniden değerlendirebilirse, o zaman eyaletteki yaklaşık 3 lakh çocuğun geleceğini olumsuz etkileyecek yaş sınırı politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini savundular.
Ebeveynlerden yapılan ortak açıklamada, aynı politikanın uygulanmasını 2025 yılına kadar erteleyen BJP yönetimindeki Karnataka hükümetini örnek gösterdiler. Vadodara’daki ebeveynler, Karnataka’dan farklı olarak sadece altı aylık zamanları olduğunu söylediler. aramak için rahatlama. anaokullarına kabul edilen koğuşları bir yıl kaybetmesin diye. Hükümet son başvuru tarihini gevşetirse, 1 Haziran’a kadar altı yaşına gelemeyen pek çok çocuğun okula kabul edilmek için koca bir yıl beklemesine gerek kalmayacağını söylediler.
Eyalet hükümetine yapılan bir başka başvuruda ebeveynler, bir çocuğun eğitimi için yıllık harcamanın 1 lakh Rs’ye yakın olduğu göz önüne alındığında, Gujarat’taki ebeveynlerin, vatandaşların genel olarak zaten azaldığı bir zamanda 3.000 Rs’lik bir yük ile karşı karşıya kalacağını söylediler. enflasyonist baskı.