Çocuklar yaş sınırı sınıfı 1’de rahatlama ararlar | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

VADODARA: Vadodara bölgesi tahsildarına bildirdikten sonra, veliler ve öğrencileri Çarşamba günü başbakana kartpostal yazdılar. Hindistan Başyargıcı (CJI), Gujarat Baş Bakanı ve Eyalet Eğitim Bakanı, 1. sınıfa kabul için yaş sınırı politikasını gevşetme taleplerini zorlamak için.
Anne babalar çocukları ile bir araya geldi Kamatibağ bahçe, ülkenin en yüksek yetkililerine ve eyalet hükümetine kartpostal yazacak.
“Bize bir yıl kazandırın”, “Bana fırsat eşitliği verin” ve “Geride kalmak istemiyorum” yazılı pankartlarla, küçük çocuklarıyla gelen bir grup veli, yetkilileri politikanın uygulanmasını durdurmaya çağırdı. mevcut akademik yıl.
Ebeveynler, 31 Ocak 2020 tarihli bir bildirimle, devlet eğitim departmanının Gujarat Eğitim Hakkı Kuralları 2012’de bir değişiklik yaptığını ve bu sayede akademik eğitim için 1 Haziran 2023’te yalnızca altı yaşındaki öğrencilerin 1. Sınıfa girmesine izin verildiğini söyledi. yıl 2023-24. Ancak pandemi ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle politika kararı yeterince yaygınlaştırılamadı. Rapor geniş çapta dağıtılmadan önce çok sayıda ebeveyn koğuşlarını anaokulu bölümlerine kaydettirmişti.