City Outfit, Eyalette 6 Aylık Ücretsiz Yasal Farkındalık Kampanyası Başlattı | Ranchi haberleri

MarMe

New member
Ranchi: şehirdeki bir sosyal grup — Yuwa Sadan – ücretsiz hakkında eyalet çapında altı aylık bir bilinçlendirme kampanyası başlattı yasal Cumartesi günü halk arasında farkındalık yaratmaya yardımcı olun. Grup yetkilileri, sürücünün IEC’lerinin bir parçası olduğunu söyledi (Bilgi, Kursve İletişim) özel kadınları ve toplumun marjinal kesimlerini güçlendirmek.
Yuwa Sadan Yönetim Kurulu Başkanı Akash Pandey, “Panchayati Raj üzerine bir kurs yazıp tasarladık ve bir sertifika kursu uygulamak için Ranchi’deki Jharkhand Teknoloji Üniversitesi ile görüşme halindeyiz. Sınavı geçtikten sonra, doğrudan istihdam yaratma programları aracılığıyla bireylere yardımcı olacağız. Gençler ve kadınlar, bilgilerini artıracak ve sorunlarını çözmelerine yardımcı olacak adli yardım konusunda bilgilendirilmelidir. Hukuk bilgisine sahip olurlarsa daha fazla güç kazanırlar. Bu toplu bağlantı programı aracılığıyla, birlik ve çeşitlilik mesajını Jharkhand genelinde geliştirmeyi ve yaymayı amaçlıyoruz.”
Programın amacı, kadınları zulümlere çare olarak kanunları takip etmeye teşvik etmek ve teşvik edici ve önleyici kanunlara vurgu yaparak tutarlı davranışları teşvik etmektir. Yetkili, devletin yasal sorumluluğunun bir parçası olarak kampanya aracılığıyla devletin genel nüfusunun ücretsiz adli yardım ve yardım alacağını da sözlerine ekledi.
Yuwa Sadan direktörü Krishanu Anand, “Farkındalık kampanyamız aracılığıyla Anayasa’yı tartışacağız, kadınların önsözün vaatlerini anlamalarına yardımcı olacağız ve kadınlar için yararlı olan yasalar hakkında farkındalık yaratacağız. Büyücülükle ilgili konuları da tartışacağız, Pocso yasası, insan kaçakçılığı, çeyiz, aile içi şiddet ve cinsel şiddet dahil. Bu eylemler kadınları orantısız bir şekilde etkiledi ve Hindistan’ın gelişmekte olan ekonomisinde kadınların statüsünü iyileştirmenin tek yolu bu konularda farkındalık yaratmaktır.”