Surat: İlkokul sınıflarından akranların çıktığını görünce şaşırmış olabilirsiniz, ancak bu, Diamond City’nin ilk Devlet Bilim Koleji’ndeki 77 birinci sınıf Fen Bilimleri Lisansı (BSc) öğrencisinin gerçeğidir (GSC) Varachha’da.
Bu öğrenciler, günlük hayatlarının bir parçası olarak, meşru öğrenciler derslerine gelmeden önce ilkokul derslerine girerler, fizik laboratuvarlarına koşarlar. anganvadi yeni yürümeye başlayan çocuklar için ve hepsi bu kadar değilse, kimyasal laboratuvarlarını bir teneke kulübenin altında yaptırın! Üniversite yetkilileri ve öğrenciler mevcut düzende idare edebileceklerini iddia ediyorlar.
Dersler ilkokul binalarında işlenmektedir. Öğretim ve idari personel, anganwadi binasının birinci katında çalışırken, yakın zamanda bir teneke kulübede bir laboratuvar açıldı.
Mevcut derme çatma düzende bir yıl dolmak üzere, kolej henüz uygun bir üniversite kampüsü için planlar yapmadı. Son on yılda Surat şehri ve ilçesinde altı özel üniversite ortaya çıkarken, şehrin ilk SGR’si 2022’de başladı.
Surat GSC, Veer Narmad South’a bağlıdır Gujarat Üniversitesi (VNSGU) geliştirmesi eyalet hükümetinin eğitim departmanı tarafından yapılırken. Kolej, yerel halk tarafından yedi yıldan fazla süren kampanyanın ardından şehir için onaylandı.
“Okulun fiilen başladığı saat 11’den önce dersleri bitirmek zorundayız. Alt yapı yeterli olmasa da bir şekilde idare ediyoruz” diyen bir öğrenci TOI’ye anlattı.
“GSC’nin kendi kendini finanse eden kolejlere veya özel üniversitelere kıyasla çok daha düşük ücretleri var. Bir başka öğrenci, “Günümüzde uygun fiyatlara eğitim almak zor ve biz bununla baş etmeyi öğreniyoruz” dedi.
“Mevcut altyapıyı yönetiyoruz ve önemli bir sorunumuz yok. Eminim yakında hükümet tarafından yeni bir kampüs geliştirilecektir. Bhadresh Parmar, yönetmen, GSC. Parmar ayrıca Valod GSC’de bir müşteridir.
Kolejde altı öğretim pozisyonu vardır ve Parmar’a göre bu pozisyonlarda tam zamanlı kalifiye öğretmenleri vardır.
“Kolej çalışmaya başladı ve dikkatimize sunulan herhangi bir şikayet veya sorun yok. VNSGU Rektör Yardımcısı KN Chavda, “Kampüsün ve altyapının gelişimi öncelikli olarak hükümet tarafından yapılıyor” dedi.