Cezayir, orman yangınları sırasında çete cinayetinden 49 kişiyi idama mahkum etti

AnnaE

Global Mod
Global Mod
Cezayir’de bir mahkeme Perşembe günü, avukatlara ve devlet haber ajansına göre, orman yangınlarını başlattığından şüphelenilen bir ressamı vahşice öldürmekten 49 kişiyi ölüm cezasına çarptırdı.
Geçen yıl kuzeydoğu Cezayir’in Kabylie bölgesinde meydana gelen cinayet, özellikle de cinayete ilişkin açık görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından ülkeyi şok etti.
Dağlık Berberi bölgesi, alevleri ehlileştirmeye çalışan askerler de dahil olmak üzere yaklaşık 90 kişinin ölümüne neden olan orman yangınlarıyla sarsılırken geldi.
Sanatçıya karşı devasa, yüksek güvenlikli süreç Djamel Ben İsmailCinayet, çoğu ölümünde rol oynamaktan suçlu bulunan 100’den fazla şüpheliyi içeriyordu.
Cezayir’de on yıllardır infazlara moratoryum uygulandığı için, ölüm cezası alanlar bunun yerine ömür boyu hapis cezası alma riskiyle karşı karşıya.
Avukat, otuz sekiz kişinin iki ila 12 yıl arasında değişen hapis cezaları aldığını söyledi. Hakim SahebCezayir banliyösündeki duruşma sırasında gönüllü savunma avukatlarından oluşan bir kolektifin üyesi Dra El Beida.
Ağustos 2021’de orman yangınları şiddetlenirken, Ben Ismail yangınlarla mücadelede “dostlarımıza yardım etmek” için evinden 320 kilometre (200 mil) uzaklıktaki Kabylie bölgesine gideceğini tweetledi.
Yangınlardan kötü şekilde etkilenen bir köy olan Larbaa Nath Irathen’e vardığında, bazı yerel halk, görünüşe göre o bölgeden olmadığı için onu kundakçı olmakla suçladı.
38 yaşındaki Ben Ismail, şehrin merkez meydanındaki bir polis karakolunun önünde öldürüldü. Polis, korunduğu karakoldan dışarı sürüklendiğini ve saldırıya uğradığını söyledi.
Yargılananlar arasında, kurbanın cansız bedenini yakmadan önce bıçakla yaralayan üç kadın ve bir erkek de vardı.
Polis, çevrimiçi yayınlanan fotoğrafların şüphelileri teşhis etmelerine yardımcı olduğunu söyledi. Perişan haldeki ailesi, bu kayıtların neden onu kurtarmadığını merak etti.
Sürecin siyasi imaları da vardı. Saheb, beş kişinin hem cinayete karışmaktan hem de yasaklanmış bir Kabylian ayrılıkçı hareket olan MAK’a üye olmaktan veya onları desteklemekten gıyabında mahkum edildiğini söyledi.
hareketin lideri Ferhat M.Fransa merkezli Henni onlardan biriydi. Cezayirli yetkililer, MAK’ı yangın emrini vermekle suçladı.
Savunma avukatları, itirafların işkence yoluyla zorlandığını söyledi ve davayı Kabylie’yi damgalamayı amaçlayan siyasi bir maskeli balo olarak nitelendirdi.
Yangınlar sırasında bölge, uzun süredir görevde olan cumhurbaşkanı Abdelaziz Buteflika’nın devrilmesine yardımcı olan demokrasi yanlısı protesto hareketi ‘hirak’ın son kalesiydi.
Yürüyüşleri Cezayir ordusu destekli hükümet tarafından yasaklanan Hirak hareketini yaşatmaya çalışan yüzlerce Cezayir vatandaşı hapse atıldı.