Çelik: Önemli ölçüde daha az çelik yapılır

EkoIte

Member
Çelik
Önemli ölçüde daha az çelik yapılır

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Almanya'nın çelik şirketleri zor zamanlar geçiriyor – kabarık fırınları için ihtiyaç duydukları enerji pahalı ve yabancı rekabet için çelik fiyatları genellikle düşük. Yeni sayılar açık.

Yurt dışından sert rekabet ve ekonomik zayıflık nedeniyle, Almanya'nın çelik endüstrisi önemli ölçüde daha az çelik üretiyor. Stahl Business Association, Berlin'de, Almanya'daki çiğ çelik üretiminin ilk altı ayda yaklaşık yüzde 12 düştü. Önceki yıllara bir bakış, düşüşün son derece güçlü olduğunu açıkça ortaya koyuyor: 2023'ün ilk yarısında, Almanya'daki çiğ çelik üretimi 2024'ün ilk yarısında yüzde 5 oranında düştü ve yüzde 4,5 arttı. Şimdi değer düştü.

Derneğin genel müdürü Kerstin Maria Rippel, “Endüstrimizdeki üretimdeki düşüş, Almanya'nın endüstriyel konumu hakkında ne kadar dramatik olduğunu gösteriyor.” Diyor. Çiğ çelik üretimi 2009 yılında finansal piyasa krizi düzeyindedir. Çelik şirketleri, özellikle inşaat, makine mühendisliği ve otomotiv endüstrisi gibi önemli alıcıların zayıf iç taleplerinden muzdaripti.

Rippel, “Şu anda ihtiyacımız olan şey, sektörümüzle en yüksek siyasi düzeyde en iyi toplantı olarak çelik bir zirve” diyor. Katılımcıların, etkili Avrupa ticaret koruması ve rekabetçi elektrik fiyatları gibi bilinen önlemlerin zamanında ve güvenilir bir şekilde uygulanmasına dikkat etmeleri çok önemlidir. Her şeyden önce, yüksek enerji fiyatları ağır rekabet gücüne devam etti.

Politik olarak, çelik endüstrisi gibi enerji yoğun endüstriler için uluslararası rekabetçi ve uzun vadeli güvenilir bir elektrik fiyatı güvence altına almak için her şey yapılmalıdır. “Dedi. Birincisi, acilen ihtiyaç duyulan adım, iletim ağını hızlı bir şekilde azaltmaktır. “

ThysSenkrupp Steel Division birikir

Almanya'nın çelik endüstrisi uzun zamandır baskı altında, örneğin en büyük yerli çelik üreticisi Thyssenkrupp çelik Europa (TKME) kırmızı sayılarla savaşıyor ve iş kesintilerine dayanıyor. Yılın başında, şirketin hala 27.000 çalışanı vardı, 2030'da sadece 16.000 olmalı – bu, üretim kapasitelerini azaltarak ve pozisyonları silerek değil, aynı zamanda şirket parçalarını dış kaynak kullanımı veya satarak.

IG Metall Birliği ile sert görüşmelerden sonra, yönetim kısa bir süre önce bir çalışanın gelirini ortalama yüzde sekiz oranında azaltacak bir zor tasarruf planı üzerinde anlaştı.

DPA