Brezilyalı Lula politikayı 100 gün içinde tahmin ediyor, piyasalara güvence veriyor

AnnaE

Global Mod
Global Mod

BRASILYA: Brezilya’nın solcu cumhurbaşkanı Luis Inacio Lula da Silva Perşembe günü ülkeyi “normale döndürmek” için 100 gün içinde politikalar hazırlamayı planladığını söyledi ve finans piyasalarına İşçi Partisi hükümeti hakkında endişelenmemelerini söyledi.
Eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin Pazar günü Brasilia’daki hükümet binasına düzenlenen saldırıda yaptığı konuşma, Lula gazetecilere “Yaşanan çok büyük bir uyarıydı, seçimi kazandık ama fanatik Bolsonaro taraftarları çok tehlikeli” dedi.
Gelecekte daha sert ve daha dikkatli olacağız” dedi. “Bu eylemleri kimin finanse ettiğini bulmalıyız, demokrasiyi tehlikeye atan budur.
Sağcı Bolsonaro’nun destekçileri Pazar günü Brezilya Kongresi’ni, Yüksek Mahkeme’yi ve başkanlık sarayını yağmalayarak Lula’nın Ekim seçimlerini bozmak için askeri darbe çağrısında bulundu.
Olaylara rağmen, Lula Savunma Bakanı dedi Jose Mucio görevde kalacak ve ‘ona güveniyorum’ diyecek.
Lula, “Her hata yaptıklarında bir bakanı kovmak zorunda kalsaydım, geri dönüş çok büyük olurdu,” dedi.
77 yaşındaki cumhurbaşkanı ayrıca piyasaların İşçi Partisi hükümeti hakkında endişelenmesine gerek olmadığını söyledi.
2003 ile 2010 yılları arasında Brezilya cumhurbaşkanı olarak da görev yapan Lula, “Faiz dışı fazlaları her zaman izledim” diyor.
(Lisandra Paraguassu tarafından rapor edildi; Steven Grattan tarafından yazıldı; Alistair Bell tarafından düzenlendi)