Bokaro Pvt Okullarında Ews Öğrenci Kabulü Başlıyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member
BOKARO: Birçok anne-baba için, çocuklarını mezun listelerinde başarılı olanlarla övünen özel okullara kaydettirmek bir hayal. HTE-JEE, CBSE (tıbbi) ve ülke çapındaki en iyi kurumların diğer yarışmaları. Ancak buradaki özel okullara gitmek oldukça zorlu bir iş. Pek çok özel okul yönetiminin anaokuluna girmek isteyen adaylar için uygulamaya koyduğu kura sistemi ve XI. Sınıf kontenjanları için adayların sınavlarında yüksek oranda kesinti yapılması, öğrencileri şansa ve emeğe bağımlı hale getiriyor.
Hükümetin Eğitim Hakkı (RTE) Yasası, ekonomik açıdan zayıf kesime (EWS) mensup çocukların özel okullara ücretsiz olarak kabul edilmesini sağlar. Delhi Devlet Okulu (DPS), Chinmaya Vidyalaya, Ayyappa Devlet Okulu ve DAV Devlet Okulu dahil olmak üzere ilçedeki 40 özel okulda ilköğretim sınıflarında RTE kotası altında 528 koltuk bulunmaktadır. Bunlardan 309’u zaten dolu. “Hane geliri yıllık 72.000 Rs’den az olan EWS öğrencilerinin 2023-24 akademik dönemi için özel okullara kabul edilmesini sağlayacağız. Ebeveynler, 15 Şubat’a kadar çevrimiçi veya 20 Şubat’a kadar çevrimdışı olarak başvurabilirler. Eğitim Başkan Yardımcısı (DSE) Noor Alam, “Kayıt broşürü www.rtebokaro.com web sitesinde mevcuttur” dedi.

Bokaro pvt okullarında EWS öğrencilerinin kabulü başlıyor

Adaylar sadece ilk kez özel okullardaki RTE kontenjanlarına başvurabilirler. Başvuru formunu, taranmış bir fotoğraf ve gerekli belgelerin kendinden onaylı fotokopileri ile birlikte çevrimiçi olarak sunmaları gerekir. Mazeret göstererek yoksul çocukları kabul etmeyen özel okulların durumlarını netleştirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Daha zayıf ve dezavantajlı gruplara mensup ailelerin çocuklarına öncelik verilecektir.
DSE’ye göre EWS kanıtı, Planlı Kast, Planlı Kabile Sertifikası, İkamet Sertifikası ve Azınlık Sınıfı Gelir Sertifikası gereklidir. RTE kapsamındaki okullara kabul, 2022-23’te ilan edilen koltukların yalnızca yüzde 58’iydi. Geçen yıl Bokaro Ispat Vidyalaya ve Saraswati Vidya Mandir RTE kontenjanı kapsamında aday kabul etmezken, DAV Devlet Okulları-Sektörü 6 sadece bir öğrenciyi kabul etti.