Bjp’nin sütçüleri ‘doodh shakti’lerini kanıtladılar | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
Vadodara: 2022 parlamento seçimleri, Gujarat’ın mandıra kooperatiflerinden en az bir düzine “dudhwala” için devlet yönetiminde bir yer edinmek için mücadele eden bir turnusol kağıdıydı. Perşembe günü sonuçlar açıklandığında, BJP’ye bağlı mandıra çiftçileri açık ara galip gelirken, Kongre’ye bağlı veya bağımsızlar olarak mücadele edenler yenilgiyi tattı.
İlginç bir şekilde, yeni meclis için seçim, BJP’nin kıdemli lideri Amit Shah’ın yeni kurulan Birlik İşbirliği Bakanlığı’na başkanlık ettiği bir zamanda yapıldı. Gujarat’ın o zamanki İçişleri Bakanı olan Shah, Gujarat Kooperatif Süt Pazarlama Federasyonu (GCMMF) yönetim kurulunun ‘Kongre muktu’na dönüştürülmesinde etkili oldu. Bir zamanlar kongre liderlerinin hakimiyetinde olan ve GCMMF yönetim kurulunda görev yapan 18 süt sendikası başkanının tamamı artık BJP ile bağlantılı.
2022 yetki belgesi ayrıca, BJP’nin bel kemiği olarak yaklaşık 36 lakh mandıra çiftçisi ailesinin bulunduğu, köy düzeyindeki 18.000’den fazla mandıra çiftçisinden oluşan güçlü ağ üzerindeki kontrolünü sürdürdüğünü de yansıtıyor.
Tharad’dan kaçan Asya’nın en büyük mandırası Banas Dairy’nin başkanı Shankar Chaudhary bu kez seçimi kazandı. Chaudhary, 2017’de GCMMF’nin bir sendika üyesi olan Banas Dairy’nin evi olan Kuzey Gujarat’ın Banaskantha semtinde Vav’a itiraz ettiğinde seçim savaşını kaybetmişti.
Mehsana’da, BJP’yi Kheralu’dan seçen Dudhsagar Dairy’nin yönetim kurulu üyesi Sardar Chaudhary de kazandı. Kuzey Gujarat’taki mandıra kooperatiflerinin geçmişiyle kazanan tek bağımsız aday, BJP’nin ayaklanmasının ardından Dhanera’dan yarışan Banas Dairy’nin eski başkan yardımcısı Mavji Desai. Ancak BJP için Thasra’nın en büyük zaferi, hiçbir anketi kazanamadığı Kheda bölgesinde geldi. BJP, 2017 seçimleri öncesinde Kongre’den safran kampına geçen deneyimli kooperatif lideri Amul Dairy’nin başkanı Ramsinh’in oğlu Yogendra Parmar’a bir bilet verdi. İronik bir şekilde, Kongre anketlerine katılan Amul Süt Ürünleri yönetim kurulundaki mandıra çiftçilerinin hiçbiri iz bırakamadı.