BJP, Smriti Irani Hakkında ‘latke-jhatke’ Yorumu Nedeniyle Ajay Rai’ye FIR Davası Açtı | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member
VARANASI: BJP Sonbhadra kadın kanadı şefi Pushpa Singh Salı günü eski MLA’ya karşı bir FIR açtı ve Kongrebölge başkanı Ayai Rai Birlik Bakanına yaptığı açıklamalar için Smriti İrani.
Pazartesi günü Sonbhadra bölgesindeki ‘Bharat Jodo Yatra’da bulunan Rai, “(İranlı) Amethi seçim bölgesine sadece latke-jhatke göstermek için geldiğini” söylemişti.
FIR, Sonbhadra’daki Robertsganj Polisi’ne 354(a) (müstehcen yorumlarda bulunmak), 501 (iftira niteliğinde olduğu bilinen baskı veya gravür materyali) ve 509 (bir kadının alçakgönüllülüğünü aşağılamayı amaçlayan söz, jest veya eylem) bölümleri altında dosyalandı. ) IPC’den.
Ulusal Kadın Komisyonu (NCW) da bir mesaj gönderdi. Rai 28 Aralık’tan önce görünecek. NCW yaptığı basın açıklamasında, “Yapılan yorumlar çirkin ve son derece aşağılayıcı ve Komisyon bu tür açıklamaları şiddetle kınıyor” dedi.
Ancak Rai sözlerinin arkasında durdu ve Salı günü parlamentoya aykırı bir dil kullanmadığını söyledi. Chandauli’de gazetecilerle konuşan Rai, “Neden özür dileyeyim? Parlamenter olmayan bir dil kullanmadım. Latke-jhatke bizim ‘bolchal ki bhasha’mızdır (günlük konuşma), bu da birinin aniden ortaya çıkıp bir şeyler söylemesi ve sonra ortadan kaybolması anlamına gelir.” kimseyi gücendirmek istemediğini sözlerine ekledi.
Rai, “Latka-jhatka parlamento dışı bir kelime değil. Bazı insanlar gereksiz baskı uygulamaya çalışıyor. Latka-jhatka kelimesiyle kimseyi gücendirmek gibi bir niyetim yoktu. Kadınlara her zaman saygı duydum ve saygı duymaya devam edeceğim.” taraf eklendi. lider Rahul Gandhi, Amethi’den tekrar savaşacak. “Amethi halkının ‘latke-jhatke’ konusunda kafası karıştı, bu yüzden Rahul’dan başka birini seçtiler, ama şimdi Amethi halkı yeniden Rahul’u istiyor” dedi.
“Mücadele ruhumuz var ve kaçmayacağız” diyen Rai, 2024’te Varanasi’de Başbakan Narendra Modi’ye meydan okuyacağını da sözlerine ekledi. “Başbakan Modi, Varanasi’de 2024’te halk onu seçecek gibi bir iş yapmadı. Son seçimde oy oranım çok arttı, 2024’te ne olacağını bir düşünün.”