RANCHI: Eyalet hükümetinin Okul ve Okuryazarlık Misyon Departmanı, önceki BJP yönetimi sırasında 2014 ile 19 arasında, 2014 ile 19 arasında çeşitli nedenlerle kapatılan veya diğer enstitülerle birleştirilen okulları yeniden açmayı düşünüyor.
bu Jharkhand Eğitim Projesi Kurulu (JEPC), 24 ilçenin tamamından kendi seviyelerinde anketler yapmalarını ve uygun bir karar vermek için geri bildirimde bulunmalarını isteyerek bu konuda adımlar atmıştır.
Buna göre JPEC2016-2017 verilerine göre, 2016-2017 akademik döneminden bu yana, yeterli öğrenci olmaması, öğretmen açığı veya benzer iki okulun yakınlığı gibi nedenlerle yaklaşık 4.096 okul kapatılmış veya birleştirilmiştir. BJP hükümeti daha sonra devletin eğitim düzenini daha iyi verimlilik için rasyonelleştirme hamlesini haklı çıkardı. Ancak hareket, yüksek okul terk oranlarına da yol açtığı iddiasıyla çeşitli düzeylerden direniş ve eleştirilerle karşılandı.
Eğitim departmanındaki kaynaklar, yeni teklifin okulun düzeltici önlem alma hamlesini değerlendirmeye başladığını söyledi. 24 Şubat’ta JEPC direktörü Kiran Kumar Passi tüm komiser yardımcılarına anketleri yapmalarını isteyen mektuplar gönderildi.
“Eğitim Bakanı (jagarnath mahto) okulun kapatılmasına karşı eyalet genelinde çok sayıda protesto aldı. Çoğu kişi kapatmanın gereken etkiyi yaratmadığını savunurken, diğerleri birçok alandaki coğrafi zorluklar nedeniyle öğrencilerin okulu bıraktığını veya zorlu arazilerde günlük işe gidip gelirken zorluklar yaşadıklarını belirtti. Ayrıca öğrencilerin bazı bölgelerde okullara ulaşmak için eyalet ve ulusal karayollarını geçme riskini almak zorunda kaldıkları da ortaya çıktı. Bu nedenle, tüm ilçelere anketler başlatmaları ve ilgili yargı bölgelerindeki okulların durumunu yeniden değerlendirmeleri ve yeniden açılması için uygun kararların alınabilmesi için raporu genel merkeze göndermeleri talimatı verildi.”