Ranchi: Jharkhand BJP Cuma günü, Delhi’deki iddia edilen içki dolandırıcılığına ilişkin devam eden CBI soruşturmasından bir yaprak aldı ve eyalet hükümetinin ‘kusurlu’ politikaları nedeniyle hazineye büyük bir zarar verildiğine işaret ederek benzer bir talepte bulundu. .
Safran şenliği, ayinlere son verilmesi talebiyle toplantı dışında güne sloganlarla başlasa da IAS memur Rajiv Arun Ekka, Question Time’ın sorunsuz çalışmasına izin veren profesyonel gizliliği ihlal ettiği için. Partinin baş kamçısı Biranchi Narayan, yetersiz tüketim vergisi tahsilatı sorununu gündeme getirdi ve altta yatan dolandırıcılık hakkında şüphe uyandırdı.
“2022-23 mali yılı için 2.500 Rs hedefinin aksine, tüketim vergisi dairesi 15 Şubat 2023’e kadar yalnızca 1.607 Rs toplayabildi ve bu da büyük bir açık olduğunu gösteriyor. Eyalet hükümeti, IRS’nin ve ayrıca valinin itirazlarını görmezden gelen bir politika uygulamışsa, kayıptan bakanlık sorumlu tutulmamalıdır ve bu durumda, yalnızca bir CBI soruşturması gerçek perde arkasını ortaya çıkarabilir. dedi.
Tartışmaya katılın, bağımsız MLA saryu rai hükümetin yıllık hedefini 2.500 Rs yerine 2.000 Rs crore olarak revize edip etmediğini öğrenmek istedi; Tüketim ve Yasaklama Bakanı Mithilesh Thakur’un söylediklerine yanıt olarak hükümet, hedefi gözden geçirmek yerine, buradaki hizmetler için çalışan Chhattisgarh merkezli likör şirketinden açığı kapatmaya karar verdi. Yanıttan memnun olmayan BJP’den Bhanu Pratap Shahi, konuyu incelemek için bir toplantı heyeti talep etti.
Yine başka bir konuda, Milletvekili Irfan Ansari 108 ambulans hizmetinin başarısızlığına işaret ettiğinde hükümet ittifak ortağı Kongre’nin gazabıyla karşı karşıya kaldı. Sağlık Bakanı Banna Gupta, program kapsamında 337 ambulansın çalıştığını ve hükümetin 175 bisiklet ambulansı tedarik etme sürecinde olduğunu söyledi.