Bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlanırken yapılması gereken ilk adım nedir ?

RAnna

Global Mod
Global Mod
İlk olarak, bireyselleştirilmiş eğitim hakkında genel bir açıklama yapmak gerekir. Kişiye özel eğitim programı nedir, ne amaçla kullanılır ve kimler tarafından kullanılır gibi meselelerin tartışılması gerekmektedir. Sonra, bireyselleştirilmiş eğitim programının hazırlanması için gerekli adımları sıralamak gerekir. Öğrencinin durumu, öğretimin amacı ve öğrencinin gereksinimleri göz önünde bulundurularak, programın hangi konuları içereceği ve öğrencinin öğrenmesi gereken hedefler belirlenmelidir. Bu hedeflerin belirlenmesinden sonra, öğretim materyalleri seçilir ve öğrencinin öğrenme faaliyetleri tasarlanır. Öğretim materyallerinin seçiminde, öğrencinin yaşı, gelişme düzeyi, eğitim düzeyi, eğitim ortamı ve öğrenme ortamı göz önünde bulundurulmalıdır. Son olarak, programın kontrolü için gerekli adımlar atılır. Öğrenme hedeflerinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği, öğretim materyallerinin etkili kullanılıp kullanılmadığı ve öğrencinin öğrenme durumunun değerlendirilmesi gibi kontrol adımlarının gerçekleştirilmesi gereklidir.