VADODARA: Perşembe günü saat 03.00 sıralarında Nizampura bölgesinde 67 yaşındaki kadına bir sürü sokak köpeği saldırdı. Geç saatlerde eve döndüğünde, Alka Bhatt evinin hemen köşesinde onu hangi dehşetlerin beklediği hakkında hiçbir fikri yoktu.
Ellerinden ağır yaralanan Bhatt hastaneye kaldırıldı.
“Perşembe günü mahalle sakinlerinden birinin beni araması üzerine olayı öğrendim. Kadın olayda ağır yaralandı ve şu anda tedavisi sürüyor. Kendisiyle hastanede görüştüm.” Jaha BharwadOlayın meydana geldiği bölgede kongre üyesi.
Bhatt, Ahmedabad’dan dönüyor ve yaklaşık altı ila yedi başıboş köpekten oluşan bir paket ona doğru hücum ettiğinde kolonisine doğru yürüyordu. Kendini savunmaya çalıştı ama ellerini ve vücudunun diğer kısımlarını ısırdılar.
“Yardım için bağırmaya başladı. Çığlığı duyan bazı mahalleli dışarı fırladı. Korkunç bir olay. Ne oldu? Vadodara Belediye Şirketi (VMC) yetkilileri yapıyor? Bharwad, “Sürekli başıboş köpek tehdidini azaltmak için harekete geçtiklerini söylüyorlar, ancak somut bir adım atılmıyor” dedi.
Geçen yıl temmuz ayında kentte bir eve bir sokak köpeği girmiş ve beş aylık bebek Janhvi Terzi’ye saldırmıştı. VMC yetkilileri, şehirdeki sokak köpeklerini kısırlaştırdıklarını iddia ediyor.
VMC rakamlarına göre 2015 ile 2022 arasında 63.000’den fazla köpek, hayvan doğum kontrol programı (ABC) kapsamında kısırlaştırıldı.