‘Bir ofis için hiç denemedim, bu benim işim için büyük bir ödül’ | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member

VARANASI: Başbakan Narendra Modi’nin parlamento seçim bölgesi Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu’yu ağırladığında, ilk aşiret lideri oldu Hindistan Cumhurbaşkanı 2022’de başka bir aşiret lideri Laxman Acharya, başarısını alçakgönüllülükle “bu benim işim için partinin ödülü” olarak nitelendirerek Sikkim valiliği görevini üstlenmek için Gangtok’a gitmeye hazırlanıyordu.
Hükümet görevine atanmasının ardından Pazar günü yağan dilek ve selamların ardından Acharya, Pazartesi günü siyasi yolculuğundan bazı önemli noktaları TOI ile paylaştı.
“Bir makam ve mevki beklemeden partide çalışmaya devam ettim. Parti işimi tanımaya devam etti ve bana farklı sorumluluklar verdi. Mevki almak için hiçbir çabanın gösterilmediği bir partideyim. Parti, sorumluluk atamak için çalışanların özverisini, çalışmasını ve performansını değerlendirmeye devam ediyor” dedi.
Achrya’nın Sonbhadra’da aile kökleri vardı ve 1954’te Varanasi’nin Ramnagar bölgesinde doğdu. Genç yaşta Rashtriya Swayamsevak Sangh’a (RSS) katıldı ve 1973 ile 1975 arasında yerel Bhartiya Shishu Mandir’de öğretmen olarak çalıştı. Simla Anlaşması’na ve Olağanüstü Hal’e karşı çıkarak siyasette aktif hale geldi. Ancak Vishwa Hindu Parishad ofis taşıyıcısı olarak Ram Mandir hareketini hızlandırarak ilgi odağı haline geldi.
Kashi bölge birimi sözcüsü Navrata Rathi’ye göre Acharya, 1990’da Ramnagar tümen biriminin başkanı ve 1996’da bölge başkanı oldu. Acharya, 1997’den 2000’e kadar UP Fishery Corporation’ın başkanı olarak görev yaptı.
Planlanmış bir Kabile olan Kharwar’dan gelen Acharya, 2004 yılında BJP’nin ST Morcha eyalet başkanı olarak atandı. 2014 Lok Sabha seçimleri öncesinde BJP Kashi bölge birim başkanlığı sorumluluğu kendisine verildi. Partinin 2014 LS anketlerindeki üstün performansının ardından UP’ye gönderildi. Vidhan Parishad2020’de parti genel başkan yardımcısı oldu. 2018’de BJP’nin başkan yardımcısı oldu.
Acharya, partinin kendisine yüklediği sorumluluklara da değinerek, “Biz hiçbir makama olmayan bir felsefeyle siyaset yapıyoruz ama burada kalarak halka hizmet etmek zorundayız. Bana atanan her fonksiyon tarafının kendi sorumlulukları ve önemi vardı. Parti, tüm bu makamlardaki performansımı değerlendirerek bana güvenmeye devam etti.”
Acharya, “kendisine yeni sorumluluk verdiği için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı Amit Shah’a minnettar olduğunu” söyledi. Başbakan’ın odak alanı olan Kuzey Doğu’nun bir parçası olan Sikkim’in kalkınmasına yönelik çalışmalarda kendisine güvendiği için Başbakan’a şükranlarını dile getirdi. “Muazzam bir büyüme potansiyeli olan Sikkim halkına hizmet etmekle görevlendirildim. Başbakan döneminde, NE kalkınma yarışına katıldı. Sikkim’in bu gelişim yolculuğunda ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.”