Bhu’da Ai eğitimi, sertifikasyon kursu | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member

Varanasi: Banaras Hindu Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, Yapay Zeka (AI) konusunda özel bir eğitim ve sertifikasyon programı başlatacak ve AI – Uygulamalı Bilim Adamı ve Veri Bilimcisi işlerine yol açacak. Bu program özel olarak tasarlanmış ve üniversite öğrencilerini eğitmeyi ve aynı zamanda çalışan profesyonelleri yeniden eğitmeyi amaçlamaktadır. Kursa 25 Ocak’a kadar kayıt olabilirsiniz.
BHU sözcüsüne göre, eğitim müfredatı NASSCOM çerçevesine dayanmaktadır. Kurs, Yapay Zeka ve Büyük Veriye Giriş, İstatistiksel Kavramlar ve Uygulamalar, İstatistiksel Araçlar, Verileri İçe Aktarma ve Ön İşleme, Verileri Keşfetme ve Değiştirme, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Grafikler ve Dize algoritmalarıYapay Sinir Ağları, Veri Bilimi Programlama, Python Programlama, Görselleştirme Oluşturma, Yönetim Becerileri, Örgütsel Davranış, İkna Edici İletişim vb.
Hindistan Hükümeti Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MeitY), eğitim programı için BHU’nun Bilgisayar Bilimleri Departmanını desteklemiştir. Program Şubat-Temmuz 2023 arasında geçerlidir. Kayıtlar 12 Ocak’ta açılır ve kayıtlar 25 Ocak’ta kapanır. Giriş sınavına dayalı olarak kabulün yapılacağı toplam 100 yer vardır.