Varanasi: Pazar günü Banaras Hindu Üniversitesi kampüsündeki rektör yardımcısının konutunun yakınında belirsiz kargaşaya devam eden çeşitli yetenekli öğrenciler ‘Sundar Kand’ sloganları attılar ve VC onlarla diyaloğa girene ve not alana kadar protestolarına devam edeceklerini söylediler. onların gereksinimleri.
Sarvesh Kumar Tripathi’nin de aralarında bulunduğu protestocular, “VC Profesörü Sudhir K Jain’in 2 Şubat’ta bizimle buluşacağına dair güvence aldık. -içinde.”
Tripathi, VC’nin 8 Şubat’ta Üniversitenin fiziksel engelli öğrencilerinin, öğretim üyelerinin ve personelinin endişelerini ve sorunlarını araştırmak ve etkili çözümler bulmak için Üniversite Yönetim Kuruluna önerilerde bulunmak üzere bir daimi komite kurma duyurusuyla ilgili olarak, böyle bir komitenin var olduğunu söyledi. üniversitede uzun süre kaldı ve bu konuda yeni bir şey yoktu.
“Talebimiz, farklı engelleri olan öğrencilerin kendileri için oluşturulan komitede temsil edildiği ücretsiz bir kadın komitesi kurulmasıdır. yasal anti-sosyal unsurlar tarafından taciz edilen engelli öğrencilere yardım ve anti-sosyal unsurların kampüse girişini etkili bir şekilde kontrol etmeye yönelik önlemler, ”dedi Tripathi ve Abhay Sharma ve Sonia dahil arkadaşları. VC bizi diyalog için çağırana ve görüşmeler için yazılı güvence verene kadar protestolarının devam edeceğini söylediler.
24 Ocak’ta engelli bir öğrenci, iddiaya göre bir genç tarafından, onu gezdirme bahanesiyle saldırıya uğradı. Öğrencilerin protestosu üzerine polise ihbarda bulunuldu ve zanlı tutuklandı. Ancak 27 Ocak’ta kefaletle serbest bırakıldı. Sanığın bir BHU akademisyeninin oğlu olduğu için hafif suçlardan tutuklandığını öne süren engelli öğrenciler, 28 Ocak’tan bu yana protestolarına başladı. BHU yetkilileri, VC’nin kendileriyle 2 Şubat’ta buluşacağını söyledi. Ancak toplantı sona erdiğinde öğrenciler oturma eylemine devam etti.
VC, protestolarını not aldı ve 8 Şubat’ta, çeşitli engelli öğrencilerin ve personelin sorunlarını ele almak üzere Ekonomi Bölümü’nden Prof. Mritunjay Mishra başkanlığında bir daimi komite oluşturacağını duyurdu. Ancak göstericiler, VC ile doğrudan görüşme konusunda katı kaldılar. Onlarla konuşmadan komiteyi oluşturduktan sonra protestolarını yoğunlaştırdılar. Cumartesi gecesi ayrıca BHU ana binasına kadar diğer öğrencilerin desteğiyle bir mum yürüyüşü gerçekleştirdiler. çit.