VARANASI: Banaras Hindu Üniversitesi, öğrencileri mesleki ve yaşam zorluklarına hazırlamak için bir dizi kariyer odaklı aktiviteye aktif olarak dahil etmeyi planlıyor.
Bu amaçla, Rektör Magnificus Prof. Sudhir Kumar Jain, hem öğrencilerin hem de kampüs içi staj için üniversiteyi ziyaret eden işe alım görevlilerinin ihtiyaç ve gereksinimlerine göre kariyer, yerleştirme ve öğrenci refahı mekanizmasını yeniledi. Üniversite, öğrencilerin genel gelişimi ve refahı için bir dizi önlem almıştır.
BHU sözcüsüne göre, yeniden oluşturulan birimler Kariyer Rehberliği, Eğitim ve Yerleştirme Hücresi, Öğrenci Sağlık Hücresi ve Beceri Geliştirme Hücresi olarak bilinecek. Bu hücreler, öğrencilere sadece kariyer rehberliği, mesleki rehberlik ve mentorluk sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda gerekli beceri ve eğitimleri sağlayacak, zihinsel ve psikolojik iyilik halleri için girişimlerde bulunacaktır.
prof. Ziraat Bilimleri Enstitüsü, Çiftlik Mühendisliği Bölümü’nden VK Chandola, Kariyer Rehberliği, Eğitim ve Yerleştirme Birimi’nin koordinatörü olarak atanmıştır.
Oryantasyon programları, eğitim ve kariyer danışmanlığı seansları, profesyoneller, endüstri uzmanları, girişimciler, en iyi işe alım uzmanları ve çeşitli alanlardaki liderlerle etkileşimler sunarak öğrencilerin kendileri için en uygun kariyer yolunu seçmelerine yardımcı olur.
Hücre ayrıca öğrencilerin kariyer planlama sürecini kolaylaştıracak faaliyetler yürütecektir. Buna ek olarak, mezunlarla irtibat kuracak ve diğerlerinin yanı sıra yerleştirme seçenekleri, gerekli beceriler ve işverenlerden beklentiler hakkında öğrencileri bilgilendirmek için etkileşimli oturumlar düzenleyecektir.
Öğrencilerin yararına iş fuarlarına ev sahipliği yapacak ve deneme mülakatları, grup tartışmaları, iletişim becerileri atölyeleri, özgeçmiş yazma atölyeleri ve kişilik geliştirme dersleri gibi etkinlikler düzenleyecek.
prof. Tıp Bilimleri Enstitüsü Radyoterapi ve Radyasyon Tıbbı Anabilim Dalı’ndan Lalit Mohan Agrawal, öğrencilere danışmanlık ve ruh sağlığı desteği sağlayacak olan Öğrenci Refah Hücresinin koordinatörüdür. Hücre, öğrencilerin stresle başa çıkmalarına, verimli ve verimli çalışmalarına yardımcı olmak için çaba gösterecektir.
Öğrencileri stres yönetimi, kişisel bakım, farkındalık ve meditasyon becerileri geliştirmeye teşvik edecektir. Hücre, öğrencilerin refahını ve bütünsel gelişimini sağlamak için atölye çalışmaları, sağlık sohbetleri, yoga kampları ve spor etkinlikleri düzenleyecek. Öğrencilerin potansiyellerini ve güçlü yanlarını fark etmelerine yardımcı olmak için hücre tarafından uzmanlar, yaşam koçları ve mentorlarla seanslar düzenlenecektir.
Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Bölümü’nden Prof. Hari Prakash Sharma tarafından koordine edilen beceri geliştirme hücresi, öğrencileri becerilendirmeyi, profesyonel olarak donatmayı ve daha geniş bir yaşam ve kariyer elde etmek için çok önemli olan doğru tutum ve yaklaşımları yaratmayı amaçlayacaktır. hedefler.
Öğrencilerde girişimcilik becerilerinin ileri eğitimi ve gelişimi için programlar düzenleyecektir. Hücre ayrıca, işgücü piyasasında ortaya çıkan trendler hakkında fikir edinmek için akademi ve endüstriden katılımcılarla beyin fırtınası oturumları düzenleyecek.