Bhu: Iit Bhu, Aimtdr Konferansı İçin Raiser Etkinliği Düzenledi | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member

VARANASI: Hindistan Teknoloji Enstitüsü (BHU), Electro-Optical Systems (EOS) India Private Limited ile işbirliği içinde, 6-10 Şubat tarihleri arasında Katmanlı İmalat (AM) üzerine bir kış okulu programı düzenledi. Program, Aralık ayında IIT BHU’da yapılacak Tüm Hindistan İmalat Teknolojisi, Tasarımı ve Araştırması (AIMTDR) konferansı için perde kaldırma etkinliğinin bir parçasıdır.
AIMTDR Konferansı Düzenleme Sekreteri ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Santosh Kumar, bu programın AM alanında yetenekli profesyoneller geliştirmek amacıyla metal ve polimer tabanlı AM makinelerinde uygulamalı eğitime odaklandığını söyledi.
AIMTDR konferansının, geniş bir üretim alanı alanını hedefleyen küresel olarak en prestijli konferanslardan biri olarak kabul edildiğini söyledi. Bu yılki AIMTDR 2023 teması, dünya çapında toplum ve imalat endüstrileri arasındaki uçurumu kapatarak üretimi sosyal açıdan anlamlı hale getirmek olan “Kapsayıcı İmalat: Bir Paradigma Değişimi”dir.
AIMTDR 2023, 8-10 Aralık tarihleri arasında Makine Mühendisliği Bölümü, IIT (BHU) tarafından ev sahipliği yapacak. Bu perde kaldırıcı programdaki eğitimin IIT (BHU) öğretim üyeleri ve EOS’tan eğitimli mühendisler tarafından sağlanacağını söyleyerek devam etti.
Perdeleri kaldırma etkinliği 6 Şubat’ta Pune Mühendislik Fakültesi Direktörü Prof. BB Ahuja ve AIMTDR 2023 Ulusal Danışma Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Ahuja açılış konuşmasında Hindistan’daki mühendis ve bilim adamlarının eğitim ve gelişiminde bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.
Ayrıca, Hindistan pazarının ihtiyaçlarını üretimde inovasyon yoluyla karşılamanın önemini vurguladı. Programa Hindistan’ın dört bir yanından prestijli akademik kuruluşlardan, araştırma laboratuvarlarından ve endüstrilerden yaklaşık 30 katılımcı katılıyor.
IIT(BHU) direktörü Prof. Pramod Kumar Jain, böyle bir programın Hindistan Hükümeti’nin imalat alanında yetenekli profesyoneller geliştirme girişimini destekleyeceğini ve böylece aşağıdaki gibi hükümet programlarını destekleyeceğini söyledi. Hindistan’da yapAtmaNirbhar Bharat Abhiyan ve Başlangıç Hindistan.