Bhu: Hindistan’ın Bulgaristan Büyükelçisi Bhu Vc ile Görüştü | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member

Varanasi: Hindistan’ın Bulgaristan Büyükelçisi, Sanjay RanaÇarşamba günü Banaras Hindu Üniversitesi Rektör Yardımcısını ziyaret etti, Prof. Sudhir Kumar Jain, Banaras Hindu Üniversitesi’nin önde gelen Bulgar üniversiteleri ve eğitim kurumlarıyla katılımını ve işbirliğini geliştirmenin yollarını tartışacak.
Rana, Bulgaristan’ın Hindistan, kültürü, medeniyeti, sanatı ve felsefesi hakkında daha fazla şey öğrenmek istediğini söyledi. Endoloji, o ülkede oldukça merak ve coşku çeken bir alandır ve BHU’nun, Indoloji hakkında otantik bilgi sunma konusunda yüksek bir üne sahip olduğu için önemli bir rol oynayabileceği yer burasıdır. Bulgaristan’ın zaten bir Endoloji bölümü var.
Büyükelçi, Hindistan ve Bulgaristan arasında BHU’ya bunun bir parçası olma fırsatı veren ve öğrencilerine ve öğretmenlerine fayda sağlayan bir dizi kültürel değişim faaliyetinin gerçekleştirildiğini söyledi.
VC, uzun vadeli faydalar sağlamak için bu tür programları sürdürülebilir hale getirme ihtiyacını yineledi. BHU’nun önde gelen Bulgar eğitim kurumlarından uzmanlar ve akademisyenler almaktan mutluluk duyacağını söyledi. VC ayrıca, Bulgaristan’dan gelen öğrencilerin BHU’da kısa süreli programlar almalarına ve bunun tersine de izin verecek olan misafir öğrenci programını geliştirme olanaklarını keşfetmeyi önerdi.
VC, BHU’nun öğrencileri ve öğretim üyeleri için yeni fırsatlar yaratmak amacıyla uluslararası kurumlarla ortaklık kurmak istediğini söyledi. “BHU, eski Hint bilgisinden modern bilimlere kadar çeşitli disiplinlerde eğitim ve araştırma sunuyor. Bulgar üniversiteleri ile karşılıklı olarak yararlı anlaşmalar yapmak istiyoruz” dedi.
Profesör Anand Wardhan Sharmatoplantıya BHU UGC-İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi direktörü de katıldı.