VARANASI: Banaras Hindu Üniversitesi, seçkin araştırmacılarına araştırma çalışmalarını Hindistan dışında tanınmış bir uluslararası kurumda bir dönem boyunca yürütme fırsatı vermek için yeni bir program – Uluslararası Misafir Öğrenci Programı – başlattı.
BHU sözcüsüne göre, plan, Ulusal Eğitim Politikası-2020’nin zorunlulukları ve Hindistan Hükümeti Eğitim Bakanlığı’nın araştırmanın uluslararası hale getirilmesi ve üst düzey kurumlarla işbirliğine dayalı faaliyetler kurulması için Eminence Enstitüsü girişimi doğrultusunda kavramsallaştırıldı. .
Yönetim organı BHU Eminence Enstitüsü tarafından onaylanan program kapsamında, seçilen araştırmacılar dünyanın en iyi 500 kurumunda (QS sıralamasına göre) bir sömestr (altı aya kadar) geçirebilirler. Program, ağ oluşturmayı teşvik etmek, işbirlikçi araştırmayı kolaylaştırmak, kurumsal bağlantıları güçlendirmek, deneysel/teorik/profesyonel beceriler geliştirmek ve genç öğrenciler ve bilim adamları için bir profesyonel gelişim aracı olarak hizmet etmek için tasarlanmıştır.
Kurslarını 8.0 veya daha fazla genel not ortalaması ile tamamlayan ve ilgili disiplinde uluslararası itibar dergisinde (Q1 veya Q2) en az iki makale yayınlamış olan araştırmacılar program için uygundur. Ayrıca başvuru sahibinin, araştırmaya devam edebilmesi için gerekli kolaylıkları sağlaması için ev sahibi kurumdan izin alması gerekir.
Misafir akademisyene konaklama süresince sömestr için aylık 1.800 ABD Doları konsolide bursun yanı sıra ekonomi sınıfı gidiş-dönüş uçak bileti, vize ücretleri ve gerekirse sağlık sigortası sağlanacaktır. Program ayrıca konferanslara katılmak veya diğer ilgili kurumları ziyaret etmek için ev sahibi ülke içinde 600 ABD Doları tutarında seyahat sağlar.
BHU Rektör Yardımcısı Prof Sudhir Kumar Jain, BHU’nun araştırmacılarını büyük zirvelere ulaşmaları için güçlendirmeye kararlı olduğunu söyledi. Prof. Jain, “Bu girişim, mükemmel doktora öğrencilerimizden bazılarının yurtdışında önde gelen bir araştırma üniversitesinde veya laboratuvarında çalışmasını sağlıyor ve onlara uluslararası rekabet etme fırsatı sunuyor” dedi.