Bca Anketleri: Başkan, Sekreter Uygunluk Konusunda Yüksek Mahkeme Bildirimi Aldı | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

VADODARA: Baroda Kriket Derneği (BCA) Başkanı Pranav Amin ve Sekreter Ajit Lele, Gujarat Yüksek Mahkemesinden derneğin anketlerine katılmaya hak kazandıkları konusunda bir bildirim aldılar.
Bir BCA üyesi birkaç gün önce mahkemeye başvurmuş ve Amin ve Lele’nin dokuz yıllık yönetim sürelerini tamamladıklarını ve bu nedenle BCA seçimlerine katılamayacaklarını iddia etmişti. Lodha Komisyonu‘ın tavsiyeleri Yargıtay tarafından kabul edildi.
“Bazı insanlar derneğin iyi çalışmasına destek olmak yerine sıkıntı yaratıyor. Amin, TOI’ye Samarjitsinh Gaekwad ile el ele verdim ve şimdi birlikte çalışacağız, ancak bazı insanlar kazanılmış çıkarları nedeniyle bundan hoşlanmıyor” dedi. Amin ve Gaekwad’ın grupları yaklaşan BCA anketlerine birlikte itiraz edecek.
“Ona ulaşmak yerine yasal Amin, taktikler, sandıklara itiraz edebilir ve bizimle savaşabilirler” dedi. Yüksek mahkeme, bildirim yoluyla Amin ve Lele’den uygunluk sorunları hakkında bir cevap talep etti. BCA üyesi, Amin ve Lele’nin dokuz yıldan fazla bir süredir üst yönetim kurulunda (önceden yönetim komitesi) görev yaptığını ve bu nedenle artık herhangi bir pozisyona itiraz etmekten diskalifiye edildiğini iddia etti.
“Lodha Komisyonu, dokuz yıllık maksimum kuralın yalnızca makam sahipleri için geçerli olduğunu açıkça söyledi. Ve üst komite, makam sahipleri kategorisine girmiyor. Bu yüzden anketlere katılma hakkım var,” dedi Amin. Lele ayrıca seçime itiraz etme hakkına sahip olduğunu ve hem kendisinin hem de Amin’in kısa süre içinde mahkemenin tebligatına yanıt vereceğini söyledi.
Yargıtay dava için bir sonraki tarihi 2 Mart olarak belirlerken, BCA yıllık genel kurul ve seçimlerini 26 Şubat olarak belirledi. Amin, “Gerekirse sandıklar programa göre yapılacak” dedi.
Destekçisi Amin ve Lele aleyhine mahkemeye başvuran eski BCCI ve BCA sekreteri Sanjay Patel şunları söyledi: “Dokuz yıllık maksimum kural çiğnendi. Şu anda davanın geri çekilmesi söz konusu değil. Buna hakim karar verir ve biz ona bağlı kalırız.
Patel, Gaekwad liderliğindeki Royal Group’a aitti, ancak 2014 yılında BCA’nın yönetim komitesinden çıkarıldı ve bir yıl sonra mali usulsüzlük iddiaları nedeniyle üyeliği de sonlandırıldı. Ancak Patel, hareketin yasadışı olduğuna karar vermişti. Birkaç yıl önce tekrar BCA’ya kabul edilmeye çalıştı.