Ranchi: Birsa Ziraat Üniversitesi (BAÜ1981’de kurulan Hindistan Tarım Araştırmaları Konseyi’nde henüz ilk 30’a girmedi (ben araba) Vali Ramesh Bais Perşembe günü yaptığı açıklamada, üniversitenin kurulun öngördüğü parametrelere uymak için adımlar atması gerektiğini söyledi.
Yaklaşık 1.139 öğrencinin yüksek lisans, yüksek lisans ve doktora sertifikalarını aldığı BAU toplantısında yaptığı konuşmada, “Üniversitenin, temel altyapı, öğretim üyelerinin gücü ve akademik kadronun gücü dahil olmak üzere ICAR parametrelerini ne ölçüde uyguladığını yansıtacağını umuyorum” dedi. öğrenci, yerleştirme, araştırma çalışması, fon ve sosyal sorumluluğun yanı sıra çiftçi yararına yapılan çalışmalar.”
BAU, 2017’de 53. sırada yer alırken, 2018’de ilk 60’ın dışında kaldı. 2020’de 58. sırada yer aldı.
Öğrenciler, çiftçileri kendi kendine yeten hale getirmek için tarımsal teknolojiye ve süreçlere katkıda bulunmalıdır. Bais, diploma alanların her birinin beş köyü ziyaret etmesi, bölgenin sorunlarını anlaması ve düzeltici önlemler önermesi gerektiğini vurguladı.
Toprağın sağlığının iyileştirilmesi, gıda ürünlerinin besin değerlerinin yanı sıra kirlilikle mücadele de büyük zorluklardır. Tarım sektörü. Bilim adamları farklı alanlar için uygun teknikleri önermeli ve uygulamalıdır. Çiftçilerin, arazilerine uygun ürün türleri öğretildikten sonra doğal tarım ve organik tarıma başlamaları için teşvik edilmesi gerektiğini savundu.
ICAR Genel Müdürü Himnashu Pathak, diploma alanların toplum için çalışmadıkça teknik bilgi ve becerilerinin eksik kalacağını söyledi.