Barodian Arya Anthony’nin ‘Big Dipper’ı uluslararası yarışmaya seçildi | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
VADODARA: Astrofotoğrafçılığa olan tutkusunu ateşleyen, geçen yıl teleskopuyla gördüğü parlak ve renkli Avcı Bulutsusu’nun görüntüsüydü.
Barodian Arya Anthony20 yaşında, çocukluğundan beri astronomiye ilgi duyuyordu. Gece gökyüzü, onun hayranlığını erken yaşlardan itibaren değiştirmişti.
Karnataka’daki Udupi’deki Manipal Teknoloji Enstitüsü’nde üçüncü sınıf makine mühendisliği öğrencisi olan Arya, “imajı” olan tek Hintli oldu.Büyük ayıtarafından seçilmiştir. Astronomi ve Eğitim Bürosu (OAE), 31 ülkenin katıldığı bir astrofotoğraf yarışması düzenledi.
OAE aşağıda çalışır Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) 100’den fazla ülkede 12.000 aktif üyeye sahiptir. Misyonu, astronomiyi her yönüyle – araştırma, iletişim, eğitim ve geliştirme – teşvik etmektir.
“Aralık 2020’de Büyük Kavuşum gerçekleştiğinde, Jüpiter’in fırtınalarını ve Jüpiter’in halkalarını görebildim. Satürn Astronomik kavuşum, halk arasında yıldızların doğum yeri olarak bilinen Dünya’dan gökyüzünde iki gezegen devi -Jüpiter ve Satürn- birbirine en yakınken meydana geldi. Görüşü, beni daha çok astrofotoğrafçılığa çeken bir tetik noktası oldu” dedi Arya.
Astrofotografi yarışması için Mayıs 2021’de Udupi’deki görsellere tıkladı. Takımyıldızındaki en parlak yedi yıldızı listeler. büyük ayı veya Büyük Kepçe. Yıldız işareti (şekli) Büyük Kepçe olarak bilinir” diyen oyuncu, cep telefonuyla her biri 30 saniyelik çok sayıda uzun pozlamalı 60-70 çekim yaptığını da sözlerine ekledi.
“Bundan sonra, tüm görüntüleri dizüstü bilgisayarıma aktardım ve tüm görüntülerden en iyi ayrıntıları çıkarmaya yardımcı olan bir yığınlama yazılımı kullandım. Tüm bu fotoğraflar, bazı son işleme tekniklerini de yaptığım tek bir görüntüye dönüştürmek için birleştirildi. diyen Arya, kameradan çok fotoğrafın vizyon gerektirdiğini sözlerine ekledi.
Arya’nın fotoğrafı – Büyük Kepçe – ‘Yıldızların çıplak gözle astronomisi’ kategorisinde seçildi. 15 Aralık’ta OAU’nun web sitesinde yayınlandı.
Fotoğrafı OAU tarafından ödüllendirilen dünyanın dört bir yanından 41 katılımcıdan biri olan Arya, “Fotoğraflar, dünyanın dört bir yanındaki gökbilimciler için astronomik konularda eğitim materyali olarak web sitesinde bulunacak” dedi. Diğer katılımcılar arasında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Çin, İtalya, Mısır, Almanya vb.