VADODARA: Savli’nin BJP MLA’sı, Ketan InamdarCumartesi günü yönetimine yıkıcı bir saldırı başlattı Baroda Süt Ürünleri yanı sıra 47 lakh Rs tutarında yolsuzluk ve kötü yönetim olduğunu iddia eden genel müdür (MD).
Son iki yıldır Baroda Süt’ün yönetimine yönelik çok sayıda iddiada bulunan İnamdar, Cumartesi günü medya mensuplarına seslendi ve kapsamlı bir soruşturma talebiyle ilçe kayıt memuruna talep listesiyle birlikte belgeleri teslim ettiğini belirtti.
Inamdar, mandıra fabrikasının Sugam fabrikası soğuk deposu için yıllık bakım sözleşmesi verilmesinde 10 lakh Rs tutarında yolsuzluk olduğunu iddia etti. Aynı zamanda, 130 litre kapasiteli sürme peynir üretim ekipmanının satın alınmasında 37.27 bin Rs tutarında yolsuzluk olduğunu iddia etti.
Memorandumunda, “Mandıranın yönetim kurulu, Bodeli soğutma tesisinin elektrik yükünü gerekli olmadığı bir zamanda değiştirme önerisini onaylayarak 49 bin Rs zarara da uğradı” dedi.
BJP MLA, 2022’de yeni personele ihtiyaç kalmadığını iddia ederken, mandıranın bir yönetici, müdür yardımcısı, başkomiser (mühendislik) ataması için işe alım sürecini sürdürdüğünü iddia etti. “İşe alım süreci, aile üyelerine ve yönetim kurulu üyelerinin tanıdığı kişilere fayda sağlamak için yapılır” dedi.
Yönetim kurulu üyelerinin kızları, damatları, kuzenleri ve gelinleri de dahil olmak üzere yakınlarının mandıranın idare, sanitasyon, mühendislik ve satın alma departmanlarına atandığını söyledi.
“Gujarat’ın büyük mandıra çiftlikleri bile Baroda Dairy’nin işe aldığı mühendis sayısına ihtiyaç duymuyor” dedi ve süt yollarıyla ilgili ihalelerde bile yolsuzluk olduğunu iddia etti.
Baroda Süt’ün yönetim kurulunun da, MD’nin de süt üreticilerine fayda sağlamayan kararlar aldığı açıktır, ancak kararlar sadece kötü niyetle alınmıştır” dedi.