Banka müdürü: Eski Postbank patronu Frank Strauß öldü

EkoIte

Member
Banka yöneticisi
Postbank'ın eski CEO'su Frank Strauß hayatını kaybetti

Frank Strauß altı yıl boyunca Postbank'ın CEO'su olarak görev yaptı. Fotoğraf

© Arne Dedert/dpa

Strauss neredeyse 30 yıl boyunca Deutsche Bank ve Postbank'ta çalıştı. Sadece 54 yaşındaydı.

Postbank'ın eski patronu Frank Strauß hayatını kaybetti. Deutsche Bank, Strauß'un geçen hafta 54 yaşında “aniden ve beklenmedik bir şekilde” öldüğünü duyurdu. Yönetici, altı yıl boyunca Postbank'ın CEO'su olarak görev yaptı ve Bonn merkezli enstitünün Deutsche Bank'ın özel müşteri işlerine entegre edilmesinin ardından, iki yıl boyunca en büyük Alman bankasının yönetim kurulu üyesiydi. Ailenin avukatı Matthias Prinz, Strauß'un huzur içinde vefat ettiğini söyledi. Arkasında bir eş ve iki çocuk bırakıyor.

Frank Strauß profesyonel yaşamının büyük bir bölümünü Deutsche Bank Grubu'nda geçirdi. Iserlohn'da bankacı olarak eğitim aldıktan sonra 1995 yılında Frankfurt'a gelerek Deutsche Bank ve o zamanki iştiraki Deutsche Bank 24'te çeşitli yönetici pozisyonlarında çalıştı. 2006 yılında Deutsche Bank'ta özel ve ticari müşteri bölümünün yönetimini devraldı. Alman iç pazarı.

Strauß, 2011 yılında Satış Direktörü olarak Postbank'a geçti ve bir yıl sonra enstitünün CEO'su olarak görevi devraldı. 2017-2019 yılları arasında Deutsche Bank'ın İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptı ve başlangıçta Christian Sewing ile birlikte, Nisan 2018'de CEO olarak atanmasının ardından tek başına Özel ve Kurumsal Bankacılık bölümünün başkanlığını yaptı.

Bankanın açıklamasında Sewing'in, “Frank Strauß'un çok erken ölümü beni ve Deutsche Bank'taki birçok meslektaşını dehşete ve derin üzüntüye boğdu” dedi. “Deutsche Bank ve Postbank'ta neredeyse 30 yıl boyunca, özellikle özel müşteri işimize büyük katkılarda bulundu.”

dpa

#Konular