Banaras Hindu Üniversitesi profesörü yabancı bir öğrencinin cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member

VARANASI: Varanasi Polis Departmanının bir KÖKNAR kendisini cinsel tacizle suçlayan bir kadın profesörün suçlamasıyla Mauritius’tan bir BHU öğrencisine karşı. İddialar, zanlının kendisine müstehcen mesajlar göndermekle kalmayıp, uyarılarına rağmen birkaç kez uygunsuz bir şekilde ona dokunmaya çalıştığı yönünde. Polis soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
Müfettiş Lanka Ashwini Pandy Perşembe günü, kadın üniversite öğretmeninin BHU Proctorate Council aracılığıyla yaptığı şikayetin ardından bir FIR’ın karşı olduğunu söyledi. Prashan Sharma ChatuahMauritius’ta doğmuş ve üniversitede yüksek lisans felsefe eğitimi gören , 354 (bir kadına iffetini aşağılama kastıyla saldırı veya cezai saldırı), 354d (gasp), 506 (cezai taciz) Bölümleri altında dosyalanmıştır. ), IPC’den 509, 427 (yaramazlık) ve Bilişim Yasasından 67a Çarşamba gecesi dosyalandı. Bu konuyla ilgili soruşturmaların başladığını da sözlerine ekledi.
BHU emniyet müdürü Prof. Abhimanyu Singh, şikayetçinin ilk şikayetini yaklaşık bir ay önce departmanından davasını araştırmak için bir komite oluşturması istendiğinde yaptığını söyledi. Proctorate’den korumaların da ona gönderildiğini, bu gelişmelerden günler sonra departman yetkililerinin işlerin normale döndüğünü bildirdiklerini ve ardından gardiyanların geri çekildiğini sözlerine ekledi. Ancak sanık yine yaramaz davranışlarda bulundu, ardından Çarşamba günü şikayette bulundu ve FIR’ı dosyalamak için Lanka Polisine iletildi.
Kadın akademisyen şikayetinde, yabancı öğrencinin uzun süre kötü niyetle kendisine bakıp dokunmaya çalıştığını, cep telefonuna müstehcen ve müstehcen ekran görüntüleri ve mesajlar gönderdiğini söyledi. Chatuah ayrıca diğer öğrencilerin önünde onu terörize etmek amacıyla ofisimi aradı ve ekledi, ayrıca onun karakterine herkesin önünde suikast girişiminde bulundu. Bölümlerinden diğer akademisyenlerin onun faaliyetlerine tanık olduğunu ve kendisinin de üniversite dışında kendisine alenen saldırmaya çalıştığını söyledi. “Geçmişte üniversitede kendi bölümüme şikayette bulundum, ardından öğretmen konseyi bölüme girmesini yasakladı. Yasağa rağmen bölüme gelip bana hakaret etmeye devam etti” dedi.
Sanıktan yaşam tehditleri almanın yanı sıra asit saldırısı olasılığından korktuğunu söyledi. Son iki aydır yabancı uyruklu öğrencilerin faaliyetlerinin kendisini depresyona soktuğunu, bu faaliyetlerinin kendisini intihar gibi sert adımlar atmaya zorladığını söyledi. Ayrıca mütevelli heyetinden yardım istemeye çalıştığını ancak bir çare bulamadığını ve ardından kadın yardım hattına da şikayette bulunduğunu belirtti. Akademisyen ayrıca üniversite yetkililerine daha önce yaptığı şikayetlerinin kopyalarını ve sanığın polise yaptığı şikayete yazdığı mesajlardan bir kesiti de ekledi.