Azaltılmış bacaklı genç kazanmak için tekme attı! | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
VADODARA: “Kickboks yapmayı bırakın. Bacağına sonsuza kadar zarar verebilir. dinkal Gorkhaşehirden bir kickboksçu, son aylarda bu tür istenmeyen tavsiyelerle taciz edildi.
Tek bacağı sakat olan 17 yaşındaki kız, geçtiğimiz günlerde bir kickboks turnuvasında eyalet şampiyonluğunu kazandığında eleştirmenleri susturdu. Gorkha, 100’den fazla oyuncunun farklı kickboks stillerinde yarıştığı Başkanlık Kupası’ndaki hafif temaslı kickboks finalinde rakibini ikna edici bir şekilde mağlup etti. “Benim için unutulmaz bir an. Beş yıl önce kickboks yapmaya başladığımda eyalet şampiyonluğunu kazanacağımı hiç düşünmemiştim. Sevgiyle “Dinku Boxer” olarak tanınan Dinkal, TOI’ye verdiği demeçte, güvenimde harikalar yarattı.

1.

“Birçok kişi bacağım kısmen hasarlı olduğu için kickboks yapmamamı tavsiye etmişti. Biraz moralim bozuldu ama tüm şüphelerimi bir kenara bıraktım ve dört ay önce eyalet şampiyonası için hazırlanmaya başladım. Arenaya girdiğimde sadece rakibe atak yapmaya ve maçı kazanmaya odaklanıyorum” dedi. Gorkha’nın bacağı, annesi Shobha ile birlikte seyahat ettiği otobüste bir adamla karşılaştığında hasar gördü. kaza. Olaydan sonra iki bacağı da kesilen Shobha, ailesini geçindirmek için kaçakçılık yapmaya başladı. Ancak Gorkha, annesini bu yasadışı işi bırakmaya ve düzgün işler yaparak geçimini sağlamaya ikna etti.

2

TOI, Gorkha’nın kickboks özlemlerini 15 Mart 2022’de bildirmişti ve ardından, yardım teklif eden çağrılarla doluydu. Baxi Education Trust, Gorkha ve kız kardeşinin kickboks koçluk ücretlerinin yanı sıra üç yıl boyunca eğitim masraflarına sponsor oldu.
Öncelikli hedefim ulusal turnuvalarda oynamak ve ardından uluslararası turnuvalara hazırlanmak” dedi. Gorkha’nın koçu, Siddharth Bhalegare “Sıkı antrenman yapıyor ve rakiplerinden daha iyi performans gösterdiğinden emin olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Parlak bir geleceği var.”
İzlemek Vadodara: Bacak çantası azaltılmış 17 yaşındaki kız kickboks turnuvası