Avustralya, Hintli öğrenciler için en çok tercih edilen yerlerden biri olmaya devam ediyor

AnnaE

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: Birkaç Hintli öğrencinin bu yıl yüksek öğrenim öğrenci vizesi almakta zorluklarla karşılaştığını belirten yakın tarihli bir rapor Avustralyabaşvuruların neredeyse yüzde 50’sinin reddedilmesiyle, çoğu uzmana göre doğru tabloyu çizmiyor.
Avustralya İçişleri Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre, 2021-2022’de Hintli öğrencilere verilen öğrenci vizesi sayısı 55.520 idi (31 Ağustos 2022’ye kadar). Önceki yıllar için aynı rakam 2018-19’da 66.449’du; 2019-20’de 55.560 ve 2020-21’de 47.031. “Avustralya’nın çok kültürlü değerleri, uluslararası öğrenciler için çok çeşitli fırsatlar ve birinci sınıf eğitim, Avustralya’yı bizi hayata hazırlayan bir eğitim için harika bir yer haline getiriyor. Sonuç olarak, Avustralya’nın küresel kariyerlere odaklanan çok yüksek kaliteli öğrencileri kendine çektiğini görüyoruz.” doktor Monica KennedyMumbai, Avustralya Ticaret ve Yatırım Komisyonu Kıdemli Ticaret ve Yatırım Komiseri dedi.
Bazı yeni raporlar, Hindistan’dan Avustralya’daki mesleki eğitim kurslarına kaydolan öğrenci sayısının 2022’de düştüğünü ve bu kategoride eskisinden daha az vize onayı olduğunu ileri sürdü. Raporlar ayrıca, reddedilen öğrenci vizelerindeki bu artışın, sahte belgelerle öğrencilere kabul ve vize garantisi veren güvenilmez temsilciler ve diğer dış kuruluşlardaki artışa atfedilebileceğini öne sürdü.
Avustralya, Victoria’daki bir devlet üniversitesi olan Deakin Üniversitesi’nin Başkan Yardımcısı (Küresel İttifaklar) ve CEO’su (Güney Asya) Ravneet Pawha, 2022’deki yüksek vize reddi oranının, Covid nedeniyle birikmiş iş yükünden kaynaklanabileceğine inanıyor. Avustralya’nın sınırları açıldığı için talep ve çok sayıda vize başvurusu oldu. “Bu faktörler, birikmiş işleri temizleme ve işlem süresini hızlandırma baskısı ile birleştiğinde, yüksek bir reddedilme oranına yol açabilirdi” dedi. Pawha, Deakin Üniversitesi’nde son alımlar için vize işlem sürelerinde bazı öğrencilerin yaşadığı bir ilk gecikme olduğunu, ancak vize kabul oranının %99’a yakın olduğunu söyledi.
Eğitim danışmanlığı Global Reach’in MD’si ve Hindistan’daki Avustralya Eğitim Temsilcileri Derneği başkanı Ravi Lochan Singh, genel olarak, vize reddi oranlarının düştüğünü ve Avustralya üniversitelerinde yüksek öğrenim için başvuran Hintli öğrencilerin sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu söylüyor.
Avustralya hükümetinin resmi rakamlarına göre, Hindistan için yeni başlayanların (belirli bir yılda üniversiteden mezun olan öğrenciler) sayısı da arttı. Bu yıl 52.186 (Haziran 2022’ye kadar) var. 2018’de 58.819 kişi vardı; 2019’da 77.325; 2020’de 63.264 ve 2021’de 48.346.
“Hintli öğrencilerin giderek daha kaliteli eğitime odaklandığını görüyoruz. Canlı ve misafirperver bir ülkede harika deneyimler tutkusunun yanı sıra akademik mükemmelliğe olan bu bağlılık, Avustralya’yı Hintli öğrenciler için mükemmel bir seçim haline getiriyor. Hintli öğrenciler şu anda Avustralya’daki en büyük ikinci uluslararası öğrenci grubudur. Önümüzdeki yıllarda artan sayıda Hintli öğrencinin Avustralya’ya uçmasıyla bunun devam etmesini bekliyoruz” dedi. Kennedy. Araştırma işbirliği, ulusötesi eğitim fırsatları ve Hindistan’daki daha geniş ilişkiler için Hindistan üniversiteleriyle ortaklık yapmaya vurgu yaparak, Hindistan’ı ziyaret eden Avustralya üniversitelerinin sayısının önemli ölçüde arttığını da sözlerine ekledi. “Heyetler Macquarie ÜniversitesiLa Trobe Üniversitesi, Avustralya Katolik Üniversitesi, Federation Üniversitesi ve CQ Üniversitesi yakın zamanda Hindistan’daydı ve Austrade, olası işbirliği fırsatları için Hindistan üniversiteleriyle bağlantı kurma ziyaretlerini destekledi” dedi.
Bu arada eğitim, yakında yürürlüğe girecek olan Serbest Ticaret Anlaşmasında hem Hindistan hem de Avustralya hükümetleri tarafından en önemli sektörlerden biri olarak kabul edildi.
“Aşağıda serbest ticaret anlaşması anlaşma, Hintli öğrencilere eğitimlerinin ardından çalışma vizesi sunulmaktadır. Bu özellikle Hintli mezunlara, yüksek lisans öğrencilerine ve KAMIŞ uzmanlar; çalışma sonrası uzatılmış vize alırlar. Anlaşmaya göre, Avustralya’da okumak için giden her öğrenci, eğitim niteliklerine bağlı olarak orada çalışma fırsatına sahip olacak” dedi.
Yeni mezuniyet sonrası çalışma kuralları kapsamında, diploma programlarına kayıtlı öğrenciler, programlarını tamamladıktan sonra 18 aya kadar geçerli vize başvurusunda bulunabilirler. Lisans derecesi arayan öğrenciler artık üniversiteden sonra iki yıla kadar çalışma vizesi için başvurabilirken, yüksek lisans veya doktora derecesi almak isteyenler dört yıla kadar başvurabilirler. Böylece Avustralya’da dört yıla kadar çalışabilirler. 1 lakh’tan fazla Hindistan öğrencisi, önümüzdeki 1-4 yıl içinde eğitim sonrası çalışma vizesinden yararlanacak.