VADODARA: Mahisagar bölgesindeki bir ilkokulda Asaram Bapu’nun fotoğraflarının Sevgililer Günü’nü ‘Matru-Pitru Pujan Divas’ olarak kutlamak için kullanılması tartışmaya yol açtı. Asaram mahkum edildi tecavüz ve Gandhinagar ve Jodhpur’daki mahkemeler tarafından cinsel saldırı.
Olay, olaya ilişkin fotoğrafların ortaya çıkmasıyla Cuma günü gün ışığına çıktı. Olayın Mahisagar ilçesine bağlı Lunawada taluka’nın Viraniya köyündeki Jamapagina Muvada İlköğretim Okulu’nda meydana geldiği bildirildi.
Sevgililer Günü’nün ‘Matru-Pitru Pujan Divas’ olarak kutlanması Asaram tarafından önerildi. Asaram adanmışları, 14 Şubat’ı hala gençlerin ebeveynlerine tapınacakları bir gün olarak kutluyorlar.
Okul Salı günü öğrencileri bir araya getirdiği bir etkinlik düzenlemişti. Asaram’ın fotoğrafı program için bir afişte kullanıldı ve ayrıca bir sandalyeye asıldı. Etkinlik sırasında ayrı bir sandalyede Tanrıça Saraswati’nin bir fotoğrafı tutuldu. Ortalıkta dolaşan fotoğraflardan biri, bu sandalyelerin önünde ‘aarti’ yapan bir adamı gösteriyor.
Olayı öğrenen kaymakamlık harekete geçerek soruşturma başlattı. Mahisagar ilçe geliştirme görevlisi KD Lakhani, soruşturmayı ilçe ilköğretim görevlisinin yürüttüğünü söyledi.
Eyalet eğitim bakanı Kuber Dindor Cumartesi günü Vadodara’daki medya mensuplarına olayla ilgili bir rapor istediğini söyledi. Rapora göre işlem yapılacak dedi.