Araba: Savcılık: Eski Conti patronu Neumann'a yönelik suçlamalar

EkoIte

Member
araba
Savcılık: Eski Conti patronu Neumann'a yönelik suçlamalar

Mevcut bağlantıyı kopyala

VW'deki dizel skandalı nedeniyle tedarikçi Continental'in eski yöneticileri yıllardır soruşturma altındaydı. Artık tanınmış otomobil yöneticisi Karl-Thomas Neumann'a karşı suçlamalar getirildi.

Hannover savcılığı, eski Continental CEO'su Karl-Thomas Neumann'a, dolaylı fail olarak dolandırıcılığa yardım ve yataklık etme suçundan dava açtı. Buna ek olarak, yetkilinin sözcüsünün söylediği gibi, şirketin diğer üç eski yöneticisi de suçlanıyor. Suçlamalar Volkswagen'deki dizel skandalıyla ilgili. “Wirtschaftswoche” daha önce bildirmişti.

Neumann iddiaları reddetti. DPA haber ajansının bir sorusuna yanıt olarak “Dizel olayıyla ilgili olarak kendimi suçlayacak hiçbir yanlışım yok ve bana karşı yapılan suçlamaları kesinlikle reddediyorum” dedi. “Tüm dosyalar elimizde olur olmaz, şu anda sunulan suçlamaları gerekli dikkatle inceleyeceğiz.” “KT” Neumann olarak da adlandırılan otomobil müdürü, aynı zamanda Opel ve Volkswagen'in Çin'deki patronuydu.

Aldatıcı yazılımlar kullanılarak dizel emisyon değerlerinin manipüle edilmesiyle ilgili olay Eylül 2015'te ortaya çıktı, ancak olay birkaç yıl daha geriye gidiyor. O zamandan bu yana, VW tedarikçilerinin de dizel dolandırıcılığı niyetinden haberdar olup olamayacağı sorusu gündeme geldi. Continental, şu anda yapılan suçlamalar hakkında yorum yapmak istemedi. Suçlamaların şirkete yönelik olmadığı belirtildi.

Continental'e 100 milyon euro ceza

Nisan ayında Hannover savcılığı, emisyon manipülasyonu nedeniyle Continental'e 100 milyon euro para cezası verdi. Denetim görevinin ihmalkar ihlali nedeniyle açılan dava Continental AG'ye ve gruptaki diğer şirketlere yöneltildi.

O dönemde Continental, yasal işlem başlatmayacağını açıklamıştı. Sürecin sona ermesi şirketin çıkarınadır.

dpa