Amul Süt Ürünleri Başkanı, VC Seçimleri Bugün | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara/Anand: Gujarat’ın mandıra kooperatifi sektöründeki tüm gözler, Amul Süt Ürünleri’nin Salı günü yapılması planlanan ilk iki görevi için yapılan seçimlerde.
Yaklaşık iki buçuk yıllık bir aradan sonra başkan ve başkan yardımcılığı seçimleri yapılıyor. Şu anda, safran grubuna 2017 yılında katılan kıdemli kooperatif lideri Ramsinh Parmar, Amul Dairy’nin başkanı iken, başkan yardımcılığı pozisyonu Borsad Rajendrasinh Parmar’ın eski Kongre MLA’sı tarafından yürütülüyor.
Seçimler öncesinde dramatik siyasi gelişmeler yaşandı. 2020’de 13 seçilmiş yönetim kurulu koltuğu için yapılan son seçimin ardından Kongre, oylanan 11 sandalyenin sekizini kazanarak çoğunluk kazandı. Üyeleri ömür boyu temsil eden Ramsinh Parmar ve Ranjit Patel tartışmasız seçildi. Ekim 2020’de başkan ve başkan yardımcısı seçimleri yapıldığında, Ramsinh tartışmasız seçildi, ancak başkan yardımcılığı görevi Rajendrasinh ile BJP destekli Rajesh Pathak arasında doğrudan bir savaş gördü.
Başkan yardımcılığının sonuçları sürüklendiği için askıya alındı yasal Rajendrasinh, Pathak lehine altıya karşı dokuz oy aldığı için daha geçen Eylül ayında başkan yardımcısı seçildi.
Ancak o zamandan beri Kongre için işler değişti. Geçen ay, aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Anand’ın eski Kongre MLA’sı Kanti Sodha Parmar BJP’ye geçti. Bu ayın başlarında, Kongre destekli dört yönetici daha BJP’ye katıldı. Bu siyasi gelişmelerin ardından BJP, Gujarat’ta Kongre’nin güçlü bir varlığa sahip olduğu tek süt ürünleri sendikası olan Amul Dairy’nin yönetim kurulunda çoğunluğu elde etmeyi başardı.
Anketlerin sonucu büyük ölçüde BJP liderliğinin seçimine bağlı olsa da, anketlerde toplam 15 yönetim kurulu üyesi oy kullanma hakkına sahiptir.
Kurulun seçilmiş 13 temsilciye ek olarak Gujarat Kooperatif Süt Pazarlama Federasyonu’ndan bir temsilcisi ve bölge katibi vardır.