Amul Süt Ürünleri Anketleri Öncesinde, Eski Cong Mla Bjp| Vadodara haberleri

EkoIte

Member

VADODARA/ANAND: Anand’ın eski Kongre Milletvekili Kanti Sodha Parmar takma adı Bhagat, Pazartesi günü parti genel merkezinde BJP’ye katıldı. BJP’nin Yogesh Patel takma adı Bapji’ye karşı Aralık ayında yapılan anketlerde kaybeden Parmar, partiye hiçbir beklentisi olmadan katıldığını söyledi.
Daha önce eyalet milletvekili ve Kongre partisinin birincil üyesi olarak istifa etmişti. Kaynaklar, eski MLA’nın safran grubuna katılmasının, yönetim kurulu üyesi olduğu Amul Dairy’nin yaklaşan anketlerini etkileyeceğini söyledi. Amul Dairy şu anda BJP grubuna 2017 yılında katılan Ramsinh Parmar tarafından yönetilmektedir.
Ancak Gujarat’ta Kongre’ye bağlı yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğa sahip olduğu tek süt ürünleri sendikasıdır. Aslında, Borsad’ın eski Kongre MLA’sı Rajendrasinh Parmar, şu anda Süt Ürünleri Birliği’nin Başkan Yardımcısıdır.
Kanti Sodha’nın kararı, bu yılın sonlarında Amul Süt Ürünleri’nde başkan ve başkan yardımcılığı seçimleri olduğundan, Amul Süt Ürünleri’nin tüm yönetim kurulunu safran katına getirmek için hesaplanmış bir siyasi hareket olarak görülüyor.
Kongre’nin 25 yıllık bir aradan sonra koltuğu ele geçirmesiyle 2017’de Anand’dan MLA seçildi. Parmar, üç başarısız girişimin ardından meclis koltuğunu 5.000’in biraz üzerinde oyla kazanmıştı.
Ancak geçen Aralık ayında, BJP’den Yogesh Patel, 41.000’den fazla oyla rahat bir farkla kongre koltuğunu kazandı ve prestijli koltuğu BJP’nin pisliğine geri koydu.