VARANASI: Ek Baş Yargıç Sulh Hakimi-V (MP-MLA) Ujjwal Upadhyaya’nın mahkemesi Çarşamba günü, SP başkanı Akhilesh Yadav ve AIMIM başkanı Asaduddin Owaisi’ye karşı dava açma dilekçesini reddetti. 16 Mayıs’ta Gyanvapi cami kompleksi.
Mahkeme, Çarşamba günü teslim edilen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 156(3) maddesi uyarınca davanın açılmasına ilişkin savunmaların tamamlanmasının ardından 31 Ocak tarihli kararını saklı tuttu.
Kıdemli avukat Harishankar Pandey23 Mayıs 2022’de bu dilekçeyi veren kişi, “15 Kasım 2022’de mahkeme bu dilekçenin uygulanabilir olduğunu belirtmişti ancak Çarşamba günü aynı şeyi reddetti. Yakında bölge mahkemesi hakimine inceleme yapacağım. “
“‘Shivling’, 16 Mayıs’ta Gyanvapi Camii’nin abdest alma havuzunda, Rakhi Singh – State UP davasında ve diğer davalarda mahkeme tarafından yürütülen soruşturma sırasında bulundu. Mahkeme komisyonu raporu, 19 Mayıs’ta bölge mahkemesine sunuldu. Tükürmek, abdest havuzunda el ve ayak yıkamak gibi namazları kılarak Hindu duygularının incindiğini görmek beni üzdü” diye konuştu.
“Yalnızca bu değil, TV programlarında ve sosyal medyada SP şefi Akhilesh Yadav ve Owaisi, kardeşi ve daha pek çok kişi ‘Shivling’ hakkında Hinduları da inciten saldırgan yorumlar yaptı. Bu nedenle bir uygulamayı taşıdım. ACJM-V mahkemesi nezdinde caminin yönetim kuruluyla bağlantılı siyasetçiler ve kişiler hakkında dava açılması talebiyle (Anjuman Intezamia Masajıd), başkan dahil Mevlana Abdul Waqiortak sekreter Saiyyed Muhammed Yasin ve Müftü-e-Banaras Mevlana Abdul Batin NomaniPandey dedi.