Aicc, Jpcc üyelerini bilgilendirdi, itirazlar ortaya çıktı | Ranchi haberleri

MarMe

New member
RANCHI: Önemli bir adımda, Tüm Hindistan Kongre Komitesi (AICC) Cumartesi günü partinin tepe organı olan yeniden düzenlenen Jharkhand Pradesh Kongre Komitesine (JPCC) bildirdi. JPCC’nin bir Siyasi İşler Komitesi vardır ve 11 Başkan Yardımcısı, 35 Genel Sekreter ve 82 Sekreter vardır. JPCC, Kasım 2017’den beri feshedildi ve o zamandan beri en az üç eyalet başkanı gördü.
Yeni hamle, birçok kişi tarafından büyük eski partinin, şu anda iktidar ittifakının bir parçası olduğu Jharkhand’daki 2024 seçimleri öncesinde partinin faaliyetlerini düzene sokma girişimi olarak görülüyor. JMM ve RJD.
İronik bir şekilde, yeni JPCC’nin duyurulmasından saatler sonra, sosyal medyada pek çok muhalif ses ortaya çıkmaya başladı; bazıları komiteye alınmayı reddettiklerini duyururken, bazıları da makam sahiplerinin aday gösterilmesindeki usulsüzlükleri gerekçe göstererek istifa etti.
Ancak JPCC’de genel sekreterlerden biri olarak adlandırılan Kongre sözcüsü Rakesh Sinha, hareketin parti işlerine yeni bir ivme kazandıracağını söyledi. “Yeni JPCC uzun zaman önceydi. En son Ekim 2016’da kuruldu ve Kasım 2017’de dağıldı. Ancak mevcut devlet başkanı (Rajesh Thakur) altında, devam eden tüm örgütsel çalışmalar, 2024 seçimleri öncesinde partiyi güçlendirmek için şekillenmeye başladı” dedi. JPCC ayrıca ilk kez birkaç taban işçisini ve kıdemli ve kıdemli lideri dahil etti.
Ancak birçok kişi yeni PCC’yi sosyal medyaya taşıyarak eleştirdi. Dhanbad’dan genç bir parti çalışanı olan Mayur Shekhar Jha, tweet attı, “Bugün erken saatlerde Jharkhand PCC’de bir iş teklifi aldım. Sorumlu @AvinashPandeINC ji’nin jestine içtenlikle teşekkür etsem de, @RajeshThakurINC ji’nin politik olarak yozlaşmış ve uzlaşmacı liderliği altında çalışırken ahlaki açıdan rahat hissetmiyorum.
Bir takip tweet’inde, “JMM ve Kongre aynı hizaya geldiğinde, biz eşit ortaklardık. Bugün JMM’nin insafına kaldık, tek görevimiz hükümetin yaptığı pek çok iyi iş için hiçbir takdir görmeden onların yanlışlarını savunmak. Ayrıntılı olarak güncellemek için hon’ble CP @kharge ji’den zaman aradım.
Bir diğer kıdemli parti çalışanı Sadhu Sharan Gope, Facebook’ta istifasını duyurdu ve Sonia Gandhi’ye gönderdiği mektubun bir kopyasını yayınladı. Bokaro’dan gelen Gope şunları yazdı: “Aralık ayında katıldığım 19 yaşımdan beri partiye yapılan katkılar göz önüne alındığında, bu kapasitede görev yapmak benim için küçük düşürücü olduğu için, bilgilendirildikten sonraki beş dakika içinde JPCC sekreterliği görevinden istifa ettim. 2018. ”
Özellikle devlet partisi liderliği, 25 bölge şefinin Müslüman ve Dalit temsillerini görmezden geldiğini bildirdikten sonra bu hafta başlarında da yoğun eleştirilere maruz kaldı. Protestoların ardından partinin yüksek komutanlığı dört ilçe başkanının pozisyonunu değiştirdi. Kısa süre sonra kadın işçiler de dışlandıktan sonra protesto etti.